Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Na látom meg kell nézzem ez a PCNC micsodát, legalább a doksiját ... Mi az hogy nincs gyorsjárat? G00-nál mennyivel vágtat az x, z tengely?

HJózsi

Arról csinálj egy videót, hogy baloldalról jobbra átvágtászol a levegőben a maróval és félúton nyomsz egy stop-ot, majd közelíts a Fault ledre ... Ugyanezt E-Stoppal is, csak vigyázz le ne verd a monitort ... [#nyes]

bmejdz9nu

Valami nagy gáz van nálad...:)

bmejdz9nu

Nem G-codban vezérlem :) Azaz mit tudom én :) Be van állítva a gyorsjárati sebesség egy ablakban 180mm/sec-re...

bmejdz9nu

Komolyan kell egy videó? mert ez olyan lehetetlen? (E-stop - vészgomb... nincs még bekötve, de az többek között a Gecko tiltása is lesz - tehát piros:)

HJózsi

180mm/sec gyorsjárat? [#csodalk] Pár évvel ezelőtt még a Profi1 vezérlővel volt annyi a gyorsjárat sz@r beállítással, nem optimális motortuninggal és tápfesszel ... [#ijedt]
CNC masinát G-kóddal vezérlünk ... vagy újítottál valamit? [#vigyor3]

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/Gecko_G250_G540/banana.gif" border=0> Na ez sem jó... Ez engem már felvidít :) Ez a Gecko cég mennyi hibát halmozott össze :) és még folytatja is... szörnyű...:)

bmejdz9nu

5-ös orsó 2160rpm max.-ot tud a Sanyo Denki 85V-ról (tartalékkal) = 180mm/s.

HJózsi

Ja elnéztem, bocs!!! mm/min a konvenció a Mach nál, (életszerűbb) ... [#worship][#wave]
Így már jó a gyorsjáratod! Hát akkor ennek 10% val próbáld ki a stop-ot, estopot.. majd egyre nagyobb sebességnél... Van-e nálad olyan jelenség mint nálam ...[#lama]

HJózsi

Igen, én is így értelmezem a nemzetközi józan paraszti alapján, vagyis Stop-ra kontrollált megállás, E_Stop nál repülhet a sarló kalapács Faultra ...

bmejdz9nu

Dehogy van... számos esetben nyomtam neki stoppot pl. elfelejetettem bekapcsolni a főorsót. :)
(Ezt csinálom most... elmaradt még... az automatikus indítás...:)

HJózsi

Jelen esetben a Mach a nagyobb hibatároló malmára hajtja a vizet... vagyis a kis hibatároló nem alkalmas iparszerű használatra, csak hobbira, ott nem számít az idő...

HJózsi

Ja, és hogy kötötted az error/res-t? Fixen 5V-ra?
Nálam szabadon van, egy billenő kapcsolóval tudok §V-ot, +5V-ot adni rá ( enged/indít )...

HJózsi

bmejdz9nu

Majd azt is kipróbálom neked, hogy elveszem a vezérlőtől a step jelet teljes sebességnél...
Akkor megtudhatjuk, hogy a WinPC-NC "szabályzott" leállítást csinál vagy nem... (?)