Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Ha van publikus része osszd meg velünk! Ha nincs, akkor a többi már nem ebbe a topikba való!

000000000

Nem tudok Neked erre válaszolni, több okból sem:
1. nem érdekel más szervója, és nem is ismerem, ismerhetem őket, így fogalmam sincs mit tudnak.
2. Varsányi gépe pedig J-hibás a direkt hajtása
miatt, így elvi hibás gépre nem kötök szervót.
Kérdezd meg azokat viszont, akiket ismersz, és
használgatják a cuccot pár éve, mennyire
elégedettek, csak ezt tudom tanácsolni.
Illetve ha egyszer lesz egy komolyabb
mechanikád, új géped, felajánlom Neked
ingyenes teszthez. Az sem mellékes azért, hogy
én két éve nem változtattam semmit a dolgon,
(nem kellett, mert ebbe benne van vagy 10 évem)
és nem adok neki hangzatos új neveket
félévente.

000000000

"és nem adok neki hangzatos új neveket  
félévente."
Lomha a betétem, de azért már izzad néha...[#integet2]

000000000

Bocs István, de nem Rád gondoltam... :)

bmejdz9nu

svejk

Hmm.. mesélni nem sokat tudok róla mert nem volt egy nagy kaland..
Eleve kb. 5 perc alatt lezavartuk, és olyan jeleket adott annak a demo szerkezetnek ami nem valós körülményekre utalt.
Sajnos (többek közt) ezt nem tudja Tibor45 megérteni hogy teljesen másképp álunk a dolgokhoz mint Ő.
Már ezerszer leírtam hogy én összeraktam azt a valamit aztán a mach-ben behatároltam azokat a peramétereket amit még elbírt.
És ott bizony nem halt meg, mivel mindenki láthatta hogy egész nap működött, igaz csak a levegőt szántotta, de mivel a mechanika gyengesége úgy is csak helyzetfúrást vagy gravírozást engedett volna meg ezért nem nagyot tévedett aki azt gondolta hogy az valós körülmény.
Egyébként is nyákfurásra és műanyag dobozok ablakkivágására szántam használni. Már az építés első fázisában  láttam hogy egy praktikeres állványos fúrógéppel, csekély szaktudással és nem utolsó sorban türelmetlenséggel nem tudok komolyabbat összehozni.

svejk

Arról nem is beszélve hogy nekem nem volt 10 évem benne, hanem munkahely és család mellet kb. 2 hónap cakom-pakk..

svejk

Na mindegy arra jó volt hogy megmutassam hogy sz@rból is lehet várat építeni még ha sz@r vár is lett...:(

bmejdz9nu

Megfelelsz kritériumoknak?

1. Komoly ember vagy? Nem kérdezel semmit?
2. Betartod azokat a fő szervo játékszabályokat, Tibor tanácsait, utasításait? (vakon persze)
3. Egységet akarsz ugratni? a T45-ös tipust? (ugye nem akarsz sokat marni a géppel?)
4. Csinálsz áttételt a gépedre, hogy ne legyen J hibás? (vállalod, hogy komótosan, de elméletiesen működjön)
5. Nem "firtatod" a 4X encoder feldolgozást? (tudod az encoder "felszorzást" :)
6. Rendelkezel a megfelelő financiális forrásokkal? Motor + vezérlő + ékszíjak + nem akármilyen "játék" encoderekkel?

Akkor megkaphatod... :) De mit? ... Hát a zsákbamcskát! :)

000000000

Rájöttem miért olyan @rva jó ez a topic:

Itt nevetve lehet tanulni.

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20videok/Servo-s%20CNC%20videok/Svejk-servo.wmv" TARGET=_fnew>Ne kicsinyisd le a gépedet... meghaladta már akkor a korát! Ez a videó 2 éves már... Mit tudtunk mi a szervóról akkoriban...

fs9s63xkf

Tisztázzuk végre, hogy mit nevezel Te "10Hz-es rángatásnak", mert ezt már annak idején sem értettem tisztán, és nincs kedvem visszakeresni ebben a jó fórumban pont a szervó topicban :)

bmejdz9nu

[#vigyor3] Szerinted ez már elmenne egy "fizetős" Kukkoló Showban is? :)
Több mint 6000 bejegyzés kevesebb mint két év alatt nem semmi...(2007. jan. 20.-tól - #1)
Szerintem ez világrekord :) Na persze a Magyar "Hobby - Szervóipar" is :)
Ez a győzködés... bizonyítékok... ellenállás... fergeteges fordulatok... mind Magyarosak :) Jobb mint egy szappanopera a TV-ben... :)

000000000

A hüle németek, meg amcsik nem tudják miről maradnak le amiért nem a magyart teszik meg világnyelvnek.
De lehet, hogy könyörögni fognak, hogy fordítsa már le nekik valaki ami itt folyik.

sasi