Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Hű... nem semmi... nincs kép róla?

000000000

svejk

000000000

Egy freki mérővel mit mérnénk (Step környezetben)? pps v. Hz?[#guluszem1]

fs9s63xkf

pps = pulse per sec vagy step per sec, a sebessége 22000 step per sec vagyis 22kHz...

svejk

3vv2btrhv

Tibor45 -höz lenne kérdésem .Tételezük fel , hogy a Varsányi gépéböl 2 db van (KLONOZOTT) tehát teljesen egyformák .Az egyiken a Tibor45 vezérlöje van , a másikon a Maggi Profi2Q Servo vezérlö van . Mindkét gép ugyanazt a G_kodot futatja ami 3D marás és 8 orás futásssal végez a munkadarabbal . Mi lessz a külömbség az egyik és a másik végtermék között . Mert én csak ezt értem meg , döntés elött állok milyiket vállasszam .

4um5b65d

Bocsánat, hogy erre én válaszolok, de elfogott a nevetés..... MAGGI Profi2Q vezérlővel csak tyúkhúsleves készíthető,de MAGI Profi2Q vezérlővel pedig cnc gép ....[#wave]

3vv2btrhv

BOCS !!! de a kérdés komoly !!

bmejdz9nu

Köszi... néha egy-egy eszköz "teljesítményét" is szokták ezzel jellemezni... érdekes...

HJózsi

4X fölött ebben a topikban több komolyságot!...[#vigyor3]

bmejdz9nu

crgs7u9wg

szamtalan ilyen konkret fizikai kerdes merut fel az elmult idoben, ahogy en lattam/latom pl. attetelezett motor/direkt hajtas, analog szervo/digitalis, hall szenzoros kefenelkuli motor hajtas/szenzor nelkuli vezerles, optikai encoder/magneses encoder, 1x-es feldolgozas/4x-es feldolgozas, step jelet lehet sokszorozni/nem lehet stb. az volna a jo, ha a forum latogatoi eljutnanak arra a szintre, hogy egy ilyen "vita" (itt jo ertelemben, epito jelleggel ertem) eseteben sikerulne eljutni az elmeletbol a valosagba, tehat egy tema kapcsan egy vagy tobb ember, masok alltal elfogadhatoan tudna bizonyitani/igazolni az egyes elmeletek igazat...

4um5b65d

Természetesen nem a kérdéseden fogott el a nevetés, hanem a tisztelt házigazda nevének írásától.... Mert ugye a nevet azt illik pontosan írni mindenki esetében. Bár harag tuti nem lesz belőle... :))

fs9s63xkf

Azért nem címeztem senkinek, mert mindenkinek szól és nem akartam csak Tibor45-öt kiragadni közületek :) De még nem reagált rá, hisz azt mondta, hogy fél perc után biztos leold a Gecko, pedig nem tette...