Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Bocs, de már több hónapja nem szóltam hozzá, igérem most megint több hónapra eltünök, csak már nem bírtam idegekkel. Elnézést!

bmejdz9nu

Igazad van arról amit írtál... Előszörre a gépedről várnánk képeket... Kiváncsiak lennénk...

3vv2btrhv

A forum legnagyobb hibája , hogy nincs szétválasztva a profi pénzkeresök és az igazi hobbysták . Mindkét tábornak más az érdeke , és sajnos nem a produktum felé ment el ez az oldal , hanem a szeméjeskedés felé . Nekem mindig az volt a vélaményem , hogy a gép az csak egy eszköz , amit késziteszz vele az a lényeg , de ez itt végérvényesen elsikadt , kevesen publikálják azt amit készitenek a gépükön , pedig abbol sokkal többet lehetne tanulni . De a pénz mindent megöl , mármint a piac féltés hogy a másik majd lenyulja . Sajnos az én esetem igazolja ezt . Valaki elleste a modszeremet és most ugy álitja be magát mintha azt ö találtak ki . És természetesen mivel neki több pénze van igy a piacon is jobb az eséje .
Nagyon kár hogy megint sikerült elüldözni Szedlay Palit , tölle lehetne tanulni .

airfoil6205

OFF! Bocsáss meg nekem, de csak ezt a beszólásodat kritizáltam "Szerinten nem az a lényeg milyen gyos a gép hanem az, hogy mennyit tudok óránként profitálni belőle, nekem ez a lényeg a többi duma." Szívesen olvasom a hozzászólásodat, melynek nagyobbik részével egyetértek, én személy szerint még mindig az információgyüjtésnél és okosodásnál tartok.Az olyan infókkal ami nem publikus mások számára szerintem egy hobby fórumon nem kellene kérkedni, akinek ez a megélhetése ne a hobbysták hátán kapaszkodjon fel(kivétel természetesen akik a hobbysták támogatásából élnek, mert ők legyenek sokan). Szerintem egy hobby gép magában is jó szórakozás nem kell, hogy bármit is gyártson, hobby alkatrészeken kívül! T. Tibor nem kell különválasztani a profikat a hobbystáktól ha a profikat a segítő szándék vezérli, mert ez ahogy a neve is mondja Hobby CNC Fórum!      [#worship][#worship]

Szedlay Pál

Antal!
Válaszomat a csevegő szobában olvashatod, mert nem tartozik a servó topikba.

eivmhrm04

Nem tudom de nekem az az érzésem mint ha a kicsit idősebbek egy kicsit higadtabban és bölcsebben szólnának a dolgokhoz.De ez csak az én véleményem.

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Szerintem válasszuk szét a gép felbontását és a gép pontosságát.
A gép felbontása (egységnyi elmozdulása) lehet nagyobb (mondjuk mikron környéki) de a pontossága csak század lesz (vagy még annál is rosszabb) az egyéb - föleg mechanikai - pontatlanságok, görbülések, rezonanciák miatt.
Mint tudjuk a szervó, hibával követi a pályát (minimum 2..3 inkremens) ezért van értelme mondjuk egy 5 vagy 3 mikron felbontású gépet csinálni, a pályakövetés ugysem lesz ennyi.
Szerintem itt van a kutya elásva és aki mikronos gépről beszél az a felbontását érti ezelatt de gyártani ilyen pontosan nem akar (de azért egy kicsit álmodik róla :)

Üdv:TT

3vv2btrhv

http://www.qualitydigest.com/sept00/html/scanning.html" TARGET=_fnew>3d Szkenner
Bocs hogy ide rakom de talán igy Tibor45 olvasni fogja !4

3vv2btrhv

http://www.qualitydigest.com/sept00/assets/images/MeasuringScanF3-head.gif" border=0>

3vv2btrhv

Néma csönd és hulla szag ??

0gbwyh99

Üdv. Hunka Tibor!
Nekem is tetszik ez a digitalizálási módszer , de nem látom hogyan lehetne ezt hobbi szinten elkésziteni ! Az biztos hogy ez lehet a leggyorsabb mehanikus digitalizálási módszer .

3vv2btrhv

csg67

A RENISHAWnak volt régebben hasonló rendszerű feje, amit volt alkalmam tesztelni. Egy külső számítógépen fut a digitalizáló szoftver, ami DNC kapcsolatban van a vezérlővel. A fej elmozdulásait is a PC vette egy speciális kártyán keresztül. Tehát az eljárás a következő volt: A PC-n ki kellett jelölni a digitalizálandó térrészt és a stratégiát, majd a CNC-t DNC módba kapcsolni és elindítani a megmunkálást. A PC-n futó program folyamatosan érzékelte a fej elmozdulásait és ebből generálta a pályát, amit a DNC csatornán küldött a CNC-nek. Valóban szédületesen gyors megoldás volt, amit talán csak az ára múlt felül.

HJózsi

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170255804522&ssPageName=ADME:B:SS:US:1123" TARGET=_fnew>60kW servomotor direkthajtás kedvelőknek...[#vigyor3]  
Gleichstrom 160/ 220 v, 3000 r/min,

http://i21.ebayimg.com/03/i/001/08/25/3da9_1.JPG" border=0>

HJózsi

ja, csak 1 Euro és itt van aszomszédban : Bad Leonfelden, Austria