Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Pontosan... minden annyit ér amennyit adnak érte... ez egy örök igazság.
(megjegyzem hátha veszel belőle [#smile] csak újakat gyűjtök... :) és vannak kisebbek is pl. 200W-osak...:) egy használt van... tized ár? :)
Persze hiába az erős (drága:) motorok - áttétel kell hozzá... úgye tudod?

000000000

Igen reális, mert a szervomotor gyárban
10 mérnök 10 évig fejleszt egy ilyen profi
szervomotort, mire a boltok polcaira kerül, és
ezt valakinek meg kell fizetni.
Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy kilóra,
így-úgy amúgy hozzád jut, örülj neki, de akkor
ez a tény mindig jusson eszedbe, és ennek
arányában tiszteljed, kíméljed, és bánjál
vele műszakilag korrekten, szakszerűen.
és ennek arányában nyomjad bele kezdetben csas

svejk

Igazából inkább azért ennyi mert ipari cucc és nem tömegtermék.
Sajnos nem tudtam még ilyeneket szerezni, venni meg csak max. E240-re van pénzem.
Tárcsamotort tudtam olcsón szerezni de az is csak 130W-os és bizony annak sokkal meredekebb a fordulat/nyomatékgörbéje ezért volt a #6004-beni feltételezésem, de hát a 400W az nem 130..

bmejdz9nu

De sokat is eladnak utánna... tehát (túl) drága.
 Persze ez is mint pl. egy maró szerszám... termelő eszköz valahol... értéket állít elő (valahol:)... tehát...

Sok-sok fejlesztes a "szervó motorgyárban" a "hobby részlegen" de az eladott darabszám is jelentős...
Nincs ez másként egy autógyárban sem... pedíg az sem egy "szimpla" szerkezet... (azaz a kocsi :)

De gondolkodjunk kisebben... pl. Egy szervóvezérlőben...  
Ott is a tervezési és gyártási költségeket öszhangba kell hozni az árrral amit még megfizetnek és a mennyiséggel amit megvesznek...
Pl. ott a Gecko... számításaim szerint 5 év alatt 14.000 db-ot adtak el... (he kell kifejtem, hogy számoltam :)
Nem tették az árat túl magasra... mert akkor az "öszhang" nem lett volna meg... azaz veszteséges lett volna a válallkozás...

Nálunk ez sajnos és sokszor másként van... de az egy másik téma...

eivmhrm04

HJózsi

1 v. 2 db érdekel, árfüggő...

4um5b65d

Tibi, azért ez erős túlzás, hogy 10 mérnök 10 éven át fejleszti a motorokat. Ennyit az űrtechnikában sem dolgoznak valamin. Egyszerűen csak annyi a titok, hogy kevesebbet adnak el belőle, meg páran meggazdagodnak belőle mire hozzád eljut a cucc.

bmejdz9nu

A SanyoDenki nem magyar cég?...[#smile]

svejk

De bizony!
Egy régenhallott fórumtársunk az igazgatótanács tagja lehetett...
Úgy hívták hogy: Denkiki

svejk

bmejdz9nu

Hát akkor minden ok.
A 10x10=100 teljesen passzol. 10 mérnök 10 év = 1 mérnök = 100év...:)

pl. Tibor is 10 éve (írta) fejleszti a szervóját, de még nem jutott el a végére: a dokumentáláshoz...pl. egy blockvázat, adatlap stb...  
(Ez gondolom ezek a következő évtizedben várható események lesznek...:)

A mérnöki munka komoly dolog!  
Nem lehet elkapkodni! Sok számítás, sok győzködés (magában) de a végén ugyis (mint motornál) megfizetik :) Esetleg, talán...:)

4um5b65d

A Sanyodenki természetesen magyar cég, hisz jól ismerem a tulajdonosát is....régi barátom a Sanyi.... Teljes nevén Denki Sanyi. De mivel Japánnak gyár mindenféle vackot ezért igazította hozzá a nevét az ottani elvárásokhoz. Ebből lett a SANYI DENKI :))

000000000

Bocsi, az én 20 évnyi motorhajtásokkal is
eltöltött időm tényleg semmi a Te félév alatt
szerzett dumaszervokirályságodhoz képest.:)
Az is mellékes, hogy a diplomatervem 1985-ben
a CNC gépgyártástechnológia szakon egy DC
motorhajtású 3 tengelyes hengerkoordináta
rendszerű oktató robot mechanika és vezérlés
megtervezése, elkészítése, bemérése volt.
Ezek tükrében belátom, a béka seggénél vagyok
én Hozzád képest szakmailag.:)[#nyes][#wave]

x4rhew5r3

Azt azért tartsátok szem előtt, hogy az UHU-n és a Geckón túl is van világ! Lehet, hogy ott kezdődik:)
(A szervó témában a detektoros rádió szintjén mozgunk:::)  
Nem kellene ilyen alapokkal ennyit személyeskedi....

bmejdz9nu

Szerintem, ha megosztanád a tapasztalatodat... mások is segítenének neked...
A SanyoDenki-nél sem egy (ahogy írtad) mérnök tervez egy motort... Gondolom érted...
Több szem többet lát... ettől megy előre a világ! De mi magyarok ebben a "sportágban" nem vagyunk jelesek...

Ma összedobok egy blokvázlatot az A300-ról... Neked is kb. eddíg/addíg tartana... de nem teszed... nem értelek... pedíg én csak egy hobbysta vagyok...