Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Nehogy sokáig elmaradj! Már csak húsz napod van a két éves fórumtagságig. Addigra illene elérnéd a 10000 (azaz tízezer) hozzászólást. Azt hiszem ez új olimpiai és világcsúcs lenne. Ez viszont napi 52-es átlag csapászámot jelent. Remélem ez nem akadály, tavaly nyár elején egyszer már volt egy 53-as napod.

D.Laci

Á, semi vazizdasz csak valami orosz technika.
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/soros1f.wmv" TARGET=_fnew>Videi1
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/sorosszervomotor1.wmv" TARGET=_fnew>Video2
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/sorosszervomotor2.wmv" TARGET=_fnew>Video3

Egység ugrás teszt nem lesz? Oda vissza? :)

bmejdz9nu

[#ijedt] jesszus ezek a számok... Most nézetem másokat is... ez tényleg elképesztő...:)

bmejdz9nu

Jó neked... lesz áttételed...:)  
De ezek a motorok remélem nem orosz harckocsi ablaktörlők... mert akkor nem lesz "áldás" rá a Tibortól!

000000000

Szóval én is úgy érzem, hogy bátran lehet használni a mai korszerű bordás szíj áttételeket, mert pontosságban nem rontanak semmit szinte, élettartamuk mondhatni végtelen és tág lehetőséget  nyújtanak a motor-golyósorsó felhaszálásához.
Különösen azoknak ajánlott, akiknek használt-bontott cuccaik vannak és olcsón akarnak jól működőt építeni.
Persze boltból (Ebayból) is lehet építeni jót (még direkt hajtásút is), de ott már sokunknak a pénztárca vastagsága is számít.
Nálam ebben a vitában igazolta az igazát Péter is és Tibor is.

bmejdz9nu

Na akkor te megérteted a lényeget. Ennek örülök.
Lehet így is úgy is... Ha kell áttétel akkor kell...
De ha van olyan motor ami passzol a tengelyhez (vagy fordítva) akkor elhegyható azaz nem kell.

HJózsi

bmejdz9nu

000000000

Hú de dúrva! Semmi áramlimit, érdekes az Encoder "bemenete" és 24V-os a Step/Dir vonala?!

bmejdz9nu

Orosz tank-lövegvezérlő szervó azért 24V-os... :) Áramlimit = cseremodul. :)

000000000

Cnczone-hoz nem kell, csak a nemet "cnc-s sarokhoz"...

bmejdz9nu

Ja... azt hittem... :) Én olvasom mindkettőt... de ezt a különbséget nem fedeztem fel...

Szedlay Pál

Köszi az érdeklődést nem eladók!

Szedlay Pál

A válaszom kérdésedre. Nem építettem be őket, mert félek tőlük, nem értek hozzá. Nekem ez a gép munkaeszköz és nem hobby. Ez nagy külömbség!
Ha nincs gépem elvesztem a munkámat és az alkalmazottak is. Ez így most kielégíti az igényeimet és egy hosszabb pl. téli leállásnál megpróbálom beüzemelni. Ha nem sikerül akkor még mindig visszatérhetek a léptecsekhez. És valóban sok pénzbe került, többe mint a Tied vagy másé. Ezért nem érdekel, hogy a szekrényben porosodnak a motorok, vezérlők. Bízom benne, hogy az AC servó előre lépés lesz, és a "szakik" nem véletlenül bíztattak. De Ti akik itt már servókat használtok mind ezt állítjátok.
És még egy észrevétel a sebességgel kapcsolatban.
Tibor45 írta a sebesség és a felületi minőség közötti összefüggést.
Az én gyakorlati tapasztalatom 3D marásnál az, hogy lassúbb sebességgel szebb felületet tudok marni mint gyorsan. Sajnos a gyors irányváltások miatt a rezonanciák a felületre másolódnak. Pedig a 700kg az nem kevés. Sajnos ez is csak egy hobby kategóriájú gép és nem egy ipari.
De hát a pénztárca...................
Ahhoz már kevés volt.
A galil pedig kifogástalanul működik az beüzemeltem.

2vkx6unz

Érdeklődnéka a kapcsolóüzemű tápok mennyire jók szervó tápnak. Pl egy 54V DC 1,3KW teljesítményű táp mennyire jó a feladatra? Én 4 daran E240-es motoral rendelkezem. Gondolom ezeknek elegendő.