Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Tibor, te mindig csak morogsz valamin....nem kellene inkább bélyeget gyűjtened :))))))  Az olyan nyugis......

svejk

A grafikont nézve ez túl jó, komoly motor azonnal szereld le és küld el nekem :)
Téves volt az elgondolásom...:(

000000000

Én már csak ilyen morgós vagyok, ha ilyen
mértékű, és mennyiségű műszaki sületlenséget
látok.:)

bmejdz9nu

Amiket csinálunk, kipróbálunk... neked nem kell otthon... tehát bizti sem kell igazán:)  
Egyébként minek a 20A-es? a vezérlődhöz? az csak 10-et tud ... azt halottam...:)

Csak számold... morogjál... és arra nagyon ügyelj, hogy nehogy konstruktívat írjál !

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20gepek%20fotok/" TARGET=_fnew>Nézegesd a képeket.... nálunk sokkal "elvetemültebb" hobbysták miket csinálnak a világban...

svejk

Vagyis nem az elgondolás volt a téves hanem az elképzelés hogy meredekebben esik a fordulata a terhelésre. Mindenesetre  ebben a felállásban lehet hogy megelégedhetnél egy 10-20 %-al alacsonyabb fordulattal a fene sem tudja mennyi feszt. tud kiadni a gyíkod.

bmejdz9nu

Van még belőle jópár "raktáron" :)

bmejdz9nu

Hát igen... tudom... még csökkenteni kellene a végsebességet... sokkal jobb lenne (elvileg?)...  
Ez most egy "határeset"... de ez csak egy adat bevitele a szoftverben és egy Ok. gomb megnyomásának kérdése :)... és megalkuvás :)

Ami érdekes... és ezzel én sem értek teljesen egyet:
A Gecko Corp. szerint a névleges motor feszültségre +5% pluszt ír (tápfesz)... míg ez a szám az UHU-nál 20% !!!

000000000

Csakhogy minimális tiszteletet ébresszek Benned
úgy általában is az igazi szervomotorokkal
kapcsolatban, szerinted mennyi egy ilyen új 400W
motor ára? Van elképzelésed?

bmejdz9nu

Tudom, hogy nagyon drága lehet, persze pontosan nem tudom a "bolti árát"... Te tudod?

000000000

Na pl. ez a Te bajod, meg sok más embernek,
hogy nem tudod reális árát. 180.000 Ft+Áfa
-tól kezdődik encoderrel együtt.

bmejdz9nu

Ezért "tartok" fegyveres biztonsági őrt a háznál :) Hátha valaki azt hiszi ennyiért vettem őket... [#vigyor1][#nevetes1]

svejk

És ez reális ár ?
Vagy amik voltak nekünk 1,5KW-os Siemens AC 720 ezer+ fa?
Minden annyit ér amennyit adnak érte...
A hulladékmegsemmisítőkben meg tonna számra zúzzák be őket...

000000000

Látod ezért jó a Hobbystának, 200 Ft/kg
áron veszi a csúcstechnikát (motorokat,
golyósorsókat,....), mint más piacon a
krumplit.:) Na kb. ennek arányában is ért
hozzá, tisztelet a kivételnek.:)

svejk

Persze így visszavonva a #5998. is.
Csak kellene az az eszement ötletek topic :(

4um5b65d

Azon még senki nem gondolkodott el , hogy motort is lehetne gyártani, ha már ilyen árak vannak ??? ....