Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Minden betüddel egyetértek.

bmejdz9nu

000000000

Ez így nagyon szép, csak éppen nem sok értelme
van ehhez több ezer forintos IC-t használni,
hiszen a kézikerék kimenete már step-dir,
egy normálisabb szervo erősítőn meg tudsz
osztani-szorozni, vagy amit éppen akarsz.
Persze értem én, ha eladni akarsz, akkor
érdemes a fölösleges dolgokat is reklámozni.:)

svejk

Úgy látom lett a szerverleállításnak előnye is..
innen már lehet normális sebességgel letölteni :)

Egyújabbgépépítő

Sziasztok!

Elkészült az http://www.digi-x.hu/CNC/UHU.jpg" TARGET=_fnew>ELM-UHU NYÁK. Az első próba alapján műküdik az UHU üzemmód. Persze még hiányzik a beállítás, tesztelés.

svejk

Helló Tibor45!
Ha van egy kis időd és kedved hétvégén, visszatérhetnél az áttétel kontra direkt hajtás témájához.
Igaz hogy H.Józsi belinkelt egy-két Gyönyörű oldalt, de nem biztos hogy ez mindenkinek (nekem sem) érthető.  
Tehát az levezethető és kijelenthető, hogy egy x nyomatékú motor mondjuk 1:3-as áttételen keresztül jobb dinamikát képvisel az adott mechanikán mint egy 3x nyomatékú motor 1:1-es hajtás esetén?
(A teljesítményeket szerintem mellőzzük mert az általában hobby körülmények között nem számít.)

bmejdz9nu

Nem step dir és gyakorlatilag egy 100cpr-es encoder van benne (= 400ppr) azaz 4-es osztás is kell, hogy a százados skála passszoljon...

Tibi te egy encoder A+B kimenetről step/dir átalakítást és pl. 4-es osztást, impulzus szélesség állítási lehetőséggel mennyiből hozol ki?  
Mert ehhez még panel sem kellett... :) 2000Ft alatt??? [#smile] Várom az összeget!

bmejdz9nu

Igen... én is úgy látom ez jobb... most félig van csak feltöltve... de folyamatban...
Ha bevállik akkor a hunbay-t is átteszem ide...

bmejdz9nu

Nagy motort neki :) 200-400W-ost... várjuk a tapasztalatokat...

svejk

Ez saját nyákterv?
Ha kell van egy uhu procim beszerzési ár alatt.

Egyújabbgépépítő

Szívesen, de nekem csak EC240 van.

Egyújabbgépépítő

Nekem van 4 db az a leendő gépemhez elég. Saját NYÁK terv.

000000000

Sziasztok!
Gratula.Jól néz ki, várjuk a folytatást, információ,képek.

000000000

Péter!
A Gocko G320-at próbálta már valaki megfejteni, másolni:

dg8n4i8x

Mi lett az ára a kész panelnek?