Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

eivmhrm04

Ezt szépen megfogalmaztad

eivmhrm04

eivmhrm04

000000000

István, Svejk, és a többi szervós Kolléga!
Világosítsátok már fel Ti is Pétert (én sajna  
hiába teszem), hogy a Ti szervótok és minden
más általában alapból tudja  a 2, 4-es
encoder üzemmódot is (és ezt a gyufidoboz is
tudja, amit eddig Ő használt). Formál logikilag
tehát minden szervóban az A, B, csatornás
encoder bemenet lehetőséget ad erre,
csak van aki PIC-el, AVR-rel, diszkrét IC-kel,
saját elektronikával, ...., csinálja ezt.
Vagy Ti már belefáradtatok, hogy Péter a
semmiről, vagy a már eddig is ismert dolgokról
ennyit hadovázik?:) Hiszen annak idején már pl.
a kézikeréknél kitárgyaltuk ezeket is.

bmejdz9nu

... csak a gépem nem lesz meg soha... :) Most is tesztelés... Elektronika topik... Hát ez a baj..

bmejdz9nu

Várom! :) hol vagytok? :) Vlágosság jöjjön reám! :)

"alapból tudja a 2, 4-es encoder üzemmódot is (és ezt a gyufidoboz is tudja, amit eddig Ő használt)." === G320/G340 nem tud encoder osztást!  
G340= bementi step jel szorzást tud pulszban a G320-hoz képest. (benne alapban a szorzóáramkör)

... Továbbra sem az encoder osztása a lényeg! Ez csak a szorzás mellé egy "opció" ha pl. 500cpr felett van az ecoder cpr-je előtte leosztja egy "kellemes" tartományba... Továbbra is a bemeneti jel szorzása szükséges ha kell a nagy dinamika...(de talán nem mindíg, mindenhez...)

Valaki Tibort világosítsa fel ... :) Nem akarja megérteni... vagy tényleg rosszul fogalmaztam?

000000000

Szia György!
"Sajnos sok műszaki embert láttam, aki addig
sem jutott el, hogy felismerje mi az amit nem
tud még, de szeretné tudni."

Idáig ez szép és remek, egyetértek Veled.
Viszont ahhoz is egy fajta képesség kell, hogy
az ember azt is belássa, hol van egy adott támában
a jelenlegi tudásszintje, képessége, lehetősége,
és ennek tükrében utána reményetlen, fölösleges,
téves dolgokra ne vállalkozzon, és főleg ne
hangoztassa nagyon.
Én tisztelem a Hobbysta kísérletező kedvét, és
helyes is, én is ilyen vagyok, mindent a
gyakorlatban szeretek tesztelni. De vannak pontok
az életemben, amikor belátom, ehhez már hülye
vagyok, és ott abbahagyom a fejlesztést.
Ettől egy ember csak nemesebb szerintem, ha
ismeri a korlátait, és nem fennhangon beszél arról,
amihez nem ért már. De különbözőek vagyunk,
tudom. Szerencsére van egy objektív bíra,
az pedig maga a műszaki végleges alkalmazás.
Majd ott minden kiderül, mert szerencsére
a duma, a semmi, a virtuális csicsa nem hat
a működésre, ott már a természeti törvények
döntenek. Hála a jó égnek!

svejk

Azokra a motorokra rá lehet verni...Úgy még két eszterga áráért..:) :) :)
Nem hiszem hogy H.Józsi ISO900x-el beszállítója akar lenni mondjuk a NASA-nak..

Szedlay Pál

Szerintem sem ez volt a célja.
Ha igen vett volna 1 40millás esztergát, de ez csak 100.000Ft-volt.
Egyik ismerösöm most cserélte a cnc-jében a fóorsó csapágyakat 2,5M volt a csapágy.
Nem egy kategória.

Szalai György

Tisztelem a véleményed, de az enyém más.
Sokra tartom azokat, akik képtelenek önmaguknak beismerni, hogy a tudásuknak és a képességüknek vannak határai, vagy mindenen túl feszegetik a korlátaikat. Nem köti őket semmilyen betanult tudással járó, sablonos gondolkodásmód és ettől nagyon szabad a fantáziájuk. Ha használják ezt a szabadságot, újszerű gondolatokra képesek. Abban egyetértek, hogy a fejlesztőmérnökök között az ilyeneknek nem nagyon van helye. A fejlődés útján szerintem először az ötletnek kell megszületnie, azután jöhetnek a műszaki kreatívok, hogy megvalósítsák a műszakilag hozzá alig értő ötletgazda álmait.

bmejdz9nu

Pontosan... nem az én dolgom a (teljes) megvalósítás... De ha be van "tokozodva"... a megszokott alkatrészekhez és megoldásokhoz... :)

http://diy.musikding.de/berichte/ver/3WattEL34/bilder/PDRM0117.jpg" border=0>

3vv2btrhv

Abban egyetértek, hogy a fejlesztőmérnökök között az ilyeneknek nem nagyon van helye. A fejlődés útján szerintem először az ötletnek kell megszületnie.
Igen !!! Csak visszaemlékszem amikor dolgoztam a kutatointézetben , naponta két ötlettel kellet kirukorni , máskülönben kinéztek elöbb utobb . Ezekböl az ötletekböl lett késöbb termék de lehet hogy husz év mulva !!!

ra8nsmk6w

Jól látom, kimenő nélküli SE erősitő?

bmejdz9nu

ra8nsmk6w

Igen azt felismertem és a másik cső?Én is csináltam vagy 8 éve EL 34 PP erősitöt csak hallgatni nincs már idöm, talán évente 1x2. Már gondoltam rá, hogy inkább az autóba kéne szerelni.Ez most itt off, légyszives töröld ki