Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez egy költői kérdés (motor, áttétel függő)!
Mindegyik megoldás lehetet jó és rosszabb is (teljesen motor, ár, áttétel, stb. függő)!
Magyarul a franc tudja...

eivmhrm04

István sürgösen kellene veled beszélnem.Ha van skyped a rosszvasbika alatt megtalálsz.

eivmhrm04

Magi ur segitségre lenne szükségünk.A H1 es vezérlö
ami töled lett vásárolva nem akar müködni.Fehérvárra amit küldtél,nem tudjuk beüzemelni sehegysem.

000000000

000000000

bmejdz9nu

De elmiletileg... szerinted ez ok? Ahogy gondolom? (#3536)
Tudod az áttételt nem kedvelem... szeretek spórolni a munkával... :)

000000000

Sajnos erre szerintem nem lehet egyértelmű választ adni! Valószínüleg két konkrét megoldást összevetve (tesztelve) lehetne véleményt formálni, ami nem lenne álltalános és nem lenne minden körülmények köhött törvényszerű!

3vv2btrhv

István te pályát tévesztettél , diplomattának kéne elmened , mert ez nagyon diplomatikus válaz volt .

000000000

Magyarul, semmitmondó![#wink]
Nem jó, mert még hazudni nem tudok (folyamatosan)...

bmejdz9nu

3vv2btrhv

000000000

...én még úgy se írtam ebbe topicba...    Legalább írok vlmi hulyeséget, elvégre a tudatlanság nem szégyen....
Szóval a lustaságom miatt a 2.verziót választanám, de szerintem az 1. jobb megoldás. Mégis csak áttételen keresztul konnyebb a motor felfutása és ha fogasszíjat használsz, betolti a kuplung szerepét, rugalmasabb a felfutás nem gyilkolja annyira az orsót sem. [#idiota]

000000000

Nekem is az áttételezés (egy bizonyos mértékig) szimpatikusabb. Ezt Tibor tudná kiszámolni, hogy egy adott mechanikánál az áttételezés hogyan befolyásolja az eredő tehetetlenségi nyomatékot, ami a tengely végére esik?!

bmejdz9nu

Na ez a szép ebben :) mert én a másodikra szavazok... :) Azaz nyag moci, kis fordulat... power... :)

bmejdz9nu

Az erő legyen veled... [#smile]

Baldor A.S.R Servotron szervómotor,  
Typ: SD 32-30-A1/9/10-701
max. Drehzahl: 3000 rpm
max. Spg/Strom.: 180 VDC/54 A
konst. Drehmoment: 4,6Nm !!!
Drehmomentkonst. KT: 0,43Nm/A

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Baldor_szervomotor/Baldor_szervom_2.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Baldor_szervomotor/Baldor_szervom_4.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Baldor_szervomotor/Baldor_szervom_7.JPG" border=0>