Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Most nézem a kis omronnál kicsit meg kell "dolgozni" a bemenő jelet...
A Deltánál például be lehet állítani ,hogy 0-2.5 V-ig balra forog, 2.5-5 V-ig jobbra forog.

bmejdz9nu

Még mindíg... Mit jelent egy egy szervómotor adatlapján ez: Commutation Factor: 4960 ???
Blinkelem egy 3528C szervómotor adatlapját...
Nem értem... erre a motorra azt hozták ki, hogy Fc/Kt=178W... Minden adata szinte megeggyezik a 300W-os SanyoDenki adataival... a motor 3,5Kg-os!
(ezek a "wattok" tudom nem sokat jelentenek... de Commutation Factor/Amperenkénti nyomtatékból számolták...
Csak sejtem a megoldást... ez itt a valós kimeneti teljesítmény a SanyoDenki-nél pedíg a felvett teljesítmény lehet?  
De nem tudom... Miért nem szépítenek... mint általában a többi gyártó?
Ha a tartós nyomatékból pl. 3000rpm-re számolom akkor = 360W... (pedíg 4500rpm is engedett akkor már 540W jön ki...  

Na és akkor ott a többi nem "C-osztályos" motor... ahogy magasabb a Krpm értéke a motornak úgy csökkenik a teljesítménye?  
Nem hulla mindegy? Fesz.x áram=? :) Ha nagyobb a fesz. kisebb áram is elég azonos teljesítményhez...? Ezt sem értem...
[#help]

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/CMC_ServoMotor/3528_C.jpg" border=0>

bmejdz9nu

000000000

bmejdz9nu

[#smile] Kár hogy nem olvasod a forumot... nézd vissza ezt a topikot... :) Kb. (min) 100 db bejegyzés... vagy több? :)

svejk

.
.
Ha valaki esetleg tönkretenné az ElectroCraft E240-es motorját van egy pár db. tartalékban.
Encoder NÉLKÜL, az "ismert" csapágy és szénkefe állapotban: 1800 Ft/db

Van még három db. komplett is (512-es encoderrel)még mindig 6425 Ft/db.
.
.

bmejdz9nu

e3h0cv4ph

"Encoder NÉLKÜL, az "ismert" csapágy és szénkefe állapotban: 1800 Ft/db "

Ezalatt pontosan mit értesz? (lehet, hogy érdekel)

e3h0cv4ph

"Encoder NÉLKÜL, az "ismert" csapágy és szénkefe állapotban: 1800 Ft/db "

Ezalatt pontosan mit értesz? (lehet, hogy érdekel)

svejk

Encoder nélkül = nincs rajta encoder (az külön lett értékesítve)
""ismert" csapágy és szénkefe állapotban" = kaptam egy visszajelzést hogy a szénkefe és a csapágyak nem újszerű állapotban vannak (Ez H.Józsi képeiről is kiderült anno)
Összefoglalva: ugyan az a széria, csak az encoder le lett szerelve

000000000

Péter!
Valóban ritkán olvasom a fórumot, jövőre, ha sok időm lesz csinálok egy pár fotót, mivel töltöm "a fórum helyett" az időmet.
Üdv

bmejdz9nu

Csak nem gépet csinálsz? [#smile] Csepegtess valamit... [#smile] Én is csak két marás közbe irogatok...

000000000

A gép építés telitalálat. Aluból lesz az egész, kivéve a csavarokat. Nem saját terv, a neten találtam egy könyvet azt vettem meg,http://www.einfach-cnc.de/seiten/Buecher.html" TARGET=_fnew>itt van a honlap. A rajzok letölthetők. Az alu nagyrésze már megvan. Ha lesznek képek jelentkezek.
Üdv

bmejdz9nu

Az első kiadás megvan... Valahová fel is tettem... talán már mindekinek megvan már...:)
A második kiadást vetted? Az még nincs meg nekem...
Az első csak elektronikával és gép átépítéssel foglalkozott...
Ebből a sorozatból egy másikat is megvettem már... az hobby marás és eszergályozást...

000000000

A másodikat vettem meg. Az elektronikai részhez nem értek sokat, ezért a vezérlőt készen akarom megvenni. Végül is, ha nincs meg neked a 2. kötet nem sokat veszítessz, mert csak építési tanácsok vannak benne, de annyira speciálisan az író gépeire, hogy ha neked nem olyan gépeid vannak a köny használhatatlan. A neten fent van minden rajz. Azt hiszem a könyvet én is elfogom passzolni.