Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

#3445-hez...

Jobban "szemügyre" vettem ezt a "mellékelt" szervómotort...
Hát azért nem semmi darab ez... talán rosszul írtam... talán nem is 300W-os...Hány watt-os ez?  
Ha egyáltalán ez kifejezhető ily módon... ha valaki megnézni az adatlapot...:)  
(4,8Kg, 16-os tengely, 4 szénkefés, 1000cpr-es encoder... stb... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Yaskawa_Minertia_Smotor_URGEM-08MB20E/" TARGET=_fnew>Itt vannak róla dokumentációk !:::::: https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Yaskawa_Minertia_Smotor_URGEM-08MB20E/TSE-C253-10C.pdf" TARGET=_fnew>Itt az adatlap!  (elég gyenge copy-t találtam, de jó azért) de ez a 7. oszlop 8MB változat...

bmejdz9nu

Most linkeltem adatlapot... talán így már elképzelhetőbb ::: :)

Szedlay Pál

000000000

Te beszéltél át szervóra...

000000000

Pedig jól el tudna rajta csámcsogni a flex...[#hehe]

bmejdz9nu

Miből számoltad? vagy én nem figyeltem valamire?
Én meg egy másik "adatot" számoltam ki :) Ha Tibor előkerül biztos "kimossa a fejemet" :)

Ugyebár 3000rpm a motor üzemi fordulata (4000Max) 24,2VKrmp az étéke = 73V...
Peak current 36,5A (már ha tudná valami vezérlő - jelen technikai állásban, számunkra:)  
Tehát 73Vx36,5A= 2.665Watt a csúcs telj... azaz egy rövidebb időre (pl. gyorsításnál/lassításnál) akár 2,6Kw ??? [#fejvakaras]

bmejdz9nu

Szedlay Pál

Én nem így számoltam és nem a csúcs teljesítményt hanem az átlagost, szerintem ez a reálisabb.

1.77*6.28*50=555

De várjuk meg a Tibor véleményét.

Egyébként jó hír a karácsonyi ajándékommal kapcsolatban, hogy a gépem derékszögésége és lineáris simasága +-2 mikron, melóznak is vele rendesen.[#finom]
Állítólag jövőhétre kész, de akkor mégnem lesz bedobozolva.[#wink]

svejk

Jó a számításod..
Egyébként ott van az adatlapon is.
3. oldal legalja : 08M  = 500W

Szedlay Pál

Ez a motor nem egy gyorsulási világbajnok nem lesz egységugrás győztes.Terheletlenül 9sec alatt éri el a 3000 fordulatszámot, ha nem írták el az adatlapot.

Szedlay Pál

A 400W-os Ac servóm az is Yaskawa
0,25sec alatt van 3000-ren.
Tudom, ez nem hobby kategória.

bmejdz9nu

Ezt hogyan érted, hogy üresbe, terheletlenül 9 másodperc??? Nincs benne fék... [#nevetes1]
Próbálam, teszteletem (kicsit) talán egy lehelettel elmarad a SanyoDenki-től... (ugratás teszt tápról .)

bmejdz9nu

A sas szemedet... :) tényleg "csak" 0.5Kw! Köszi!

Szedlay Pál

A szöggyorsulási adatok 2120rad/s2 azaz
337,4ford/s2
A táblázatból vettem.
Azaz 1sec alatt gyorsul 337,4-re
Ebből következik hogy 8,89sec alatt éri el a 3000-es fordulatszámot.

Szedlay Pál

A szöggyorsulási adatok 2120rad/s2 azaz
337,4ford/s2
A táblázatból vettem.
Azaz 1sec alatt gyorsul 337,4-re
Ebből következik hogy 8,89sec alatt éri el a 3000-es fordulatszámot.