Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Kellett küzdeni... persze (ez is) jól el volt írva... (kedvelem ezt a német eladót!:) már kötöttem jó boltokat vele..:) Azt sem tudja mi ez... ez a jó!
Azt írta pl. 10,8mm em. az orsó - mondom én magamban ilyen nincs a világon... aztán AC szervó...mondom én magamban a kefék meg kilógnak a képen.. :)
Aztán a szálllítási költség... a németeknek saját hazájában majdnem 100 Eurót írt (2 csomagban:)... de elmeséltem neki hogyan csinálja... 2 levelet küldött, hogy köszöni.. mert megint tanult (tőlem :) hát ez a sztori... de olcsó nem volt azért... de nem horror áron volt.  
Sajnos ilyen "jó eladó" kevés van... Szépen faládát csinált neki úgy küldte... :) A futár majd be... tőle :)

HJózsi

bmejdz9nu

Nade megy ... vagy nem megy? Tibornak ki kellene számolnia...:)  
Szerintem megy... nem hiszem, hogy viccből csinálták a "hobbysták".... :) 10-es az orsó! ezt ne feledjük és vastag is! és kb. 300W(?)DC a motor... (van adatlap) Yaskawa....
Mértem kottyanást = Zero.

Mit csináljak belőle... [#fejvakaras] Persze nem árt ha valami erős....

bmejdz9nu

Ez a párja...(raktáron) [#nevetes1] (40/10) Ezis vadi új... 8 golyósoros... preciziós... szintén köszörült...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Linearis%20orsok/NSK_40_10/NSK_40_10_1.JPG" border=0>

000000000

Ez egy műszaki ostobaság. Ekkora tehetetlenségi
nyomatékú és menetemelkedésű orsót 1:1-ben
összekötni egy 300W-os motorral elhibázott
dolog. Totálisan rossz lesz a dinamikája.  

e3h0cv4ph

Én miért nem látom a Péter által belinkelt képeket (és a további képeket és videókat sem)?
Más látja?
Régebben ilyen nem volt ezt 2-3 hete kezdte?
Miért?

airfoil6205

5 oldalt néztem vissza, minden kép látszik!

e3h0cv4ph

A Péter által belinkelt képek és videók, amelyek a CNCHUNGARY -n vannak azok nem látszódnak az összes többi (pl: ebay ...) látszódik.
Biztos nálam van a gond, de mi lehet?

HJózsi

Töröld a böngészőben az átmeneti tárat (cash)... hátha ott van valami ami nem van ... ;)

bmejdz9nu

Akkor az ostbáknak visszaküldöm :) De előtte azért megtesztelem...  
Abban egyetértek veled, hogy ekkora tömegű orsót dinamikusan (talán) nem lehet forgatni... azaz gyorsítás és lassítás szinte kizárt 100-200ms alatt... de mennyi idő ami alatt fel tudja pörgetni és lasssítani... erre azért kiváncsi vagyok...
Erővel bírná... mert 1.77Nm az alapnyomatéka a motornak... a gyorsításra/lassításra van 7,6Nm ... (ez a szám pl. a 400W-os SanyoDenkinél 12Nm)

De mindenestere megcsinálták így... sajnos más konkrét példát nem találtam - megvehető formában...  

Készülőben van egy tesztpad... hogy durva legyen a dolog 20-as átm. 20-as em. orsóval... de elkondolkodtam azon hogy valahogy kelllene "szimulálni"  a vastagabb orsókat is... azaz "repsúlyok" is kellenének...

000000000

Ne kuld vissza! Kuld el nekem...[#finom]

svejk

Ki tudja mi volt az eredeti rendeltetése...
Szerintem nagyon sok infó hiányzik ahhoz hogy ilyen kategórikus kijelentéseket tegyünk hogy , "műszaki ostobaság"
Az viszont való igaz hogy a gyártók/tervezők is csinálnak néha eszement dolgokat,(talán nem is véletlen) és mi felhasználók isszuk meg a levét.
Lásd autóipar, stb..

000000000

Ne az orsót forgasd! Az anyucikáját...    már elfelejtetted a saját otletedet?[#papakacsint]

bmejdz9nu

Loránt ez szervós! Neked nem jó... [#vigyor2]

bmejdz9nu

Láttad rajt az spéci végcsapágyazást rajta... talán nem kellene az flex-el levágni... [#rinya]