Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem jó a példád, nem egy kategóriájú a két
motor, így nem lehet összehasonlítani őket.

bmejdz9nu

Tibor ne viccelj... a végeredmény a lényeg...
Pl. Akarok egy Z-tengelyt csinálni... melyik motort ill. megoldást válaszam? Melyik lesz erősebb melyik lesz dinamikusabb?
Kefe kopás meg egyéb tényező nem számít!
Te melyiket választanád? Mi a különbség a végeredményben? #2700...???? Két napja nem alszok rendesen ettől a dologtól! :) :) :)

000000000

Én egyiket sem választanám.:)
Péter! Szerinted erre a kis 3 kg-os édes bébi
motorra ráírta a gyártó, hogy servo vagy a
másikra? Én úgy látom nem. Így azt tudom
javasolni, nyugodtan aludjál inkább, és ne is
foglalkozz ezzel a kérdéssel.

bmejdz9nu

Most ez a kép van csak... de van olyan is kb. 1000rpm-esbe láttam amire rá volt írva: Servo Motor... A szitu ugyanaz...

[#fejvakaras]

bmejdz9nu

Ha valaki tudna valamit írjon!!! #2690... #2700

000000000

Én tényleg nem értelek Péter...
Fordítva ülsz a lovon. Először azt döntsd már
el végre, mekkora maximális sebességgel, milyen
tömeget, mekkora egyéb erők ellenében, mekkora
menenetemelkedésű orsóval akarsz mozgatni.
Ha ezek megvannak akkor számolhatsz szükséges
nyomatékot teljesítményt, és ehhez kell
szervomotort választani megfelelő áttétellel.

bmejdz9nu

Tibor. leírtam... na de ok.
Z-tengely, 5mm-es golyósorsó, mozgatott tömeg 10kg. A sebesség adott... 48.33mm/s lesz.
Így ok? Melyik motor és megoldás ... miért jobb? Tudod a gyorsulást is kedvelem! :)

gvox

Üdvözlöm az Urakat!
Péternek és Tibornak ajánlom a hunbay/gvox mappába tett két pdf.et

000000000

Ma megkaptam en is egyetlen kesessel rendelt electrocraft motoromat Svejk-tol. Koszonet erte!

Tietek is veteran allapotban van? Encoder feloli reszen a palast rozsdas. Belulrol kb. olyan latvanyt nyujt, mint ami HJozsi kepein szerepel. Szenkefek sarkaibol 1-1 kis darab letorve. Beuzemelte mar valaki?
En "sikeresen lemachinaltam" a gyari encodert. Ezert nem jutottam vele semmire... Ujat kell felszerelnem.

bmejdz9nu

Köszi! Átnézem... de kicsit sok a képlet... :) Gyakorlatias "konyhanyelven" lenne jó... :)

bmejdz9nu

Érteket értékén... ennyiért ilyen van... az ár/érték viszony megvan... Mit vártál? Selyempapírban egy új motort? :)
Nekem volt már ilyen jellegű kis mocim a HD hajtáshoz vettem... valamivel jobb állapotban az biztos, de encoder nélkül...2x pénzért... tehát?

WD40 mosogatás?... kefecsere?... kommutátor leszabályozás?... csapágycsere?... még belefér az árba... :) Alapanyag. Hobbysták előre!
Enyém jól megy... kb. erre számítottam. Egy kicsit jobb az drágább - ha van egyáltalán...

000000000

Köszi, én is úgy gondolom kb., ahogyan ott
szakszerűen le van írva. De látod, máris
megkaptuk: "sok a képlet". Pedig kedves
CNC Hobbysták, előbb utóbb néhány dolgot
bármennyire is utáljátok, de a képletek
segítségével ki kell számolnotok!:)

000000000

Nekem tulajdonkeppen edes mindegy. Csak valaki elsutotte azt valahol hatrebb, hogy uj motorok, csak a nem tudom melyik nemet szabvanynak nem feleltek mar meg, ezert adtak el ennyiert ennyit.

Ketszer ennyit nem fogok erre kolteni, az biztos... ((:

000000000

Linkeld be legyszives, cnctar-hoz tudom most csak a cimet...