Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Most aztán feltőr a szervóláz...

000000000

Srácok!
Szerintem az AC szervó témát tegyétek egy külön topicba mert a többségnek (mint pl. nekem) még a DCs téma is magas!
Svejk (derék katona)!
Pesten szakad a hó!
Nem gond a holnapi tali az ÁRKÁDban? Nekem mindegy mert egy BKV busszal odajutok. De Nektek esetleg nyári gumival?

svejk

Most nincs semmi mechanikám, meg egyébként is a csomagolás-dobozolás eltart egy darabig.
Fontos!
A motor első pajzsában a felfogatáshoz nem metrikus hanem Whitwort menet van .Szerencsére 2-4 csavart mellékelt a fickó.

000000000

Az ókori fogaskérdés: Leszbosz vagy szopoklesz?  
A mai pedig AC vagy DC szervó az igazi?

svejk

Ha más nem felviszem gyalog a hátamon :)
Itt is esett egy fél órát de már abbahagyta.

bmejdz9nu

Szerintem nem lesz AC szervó folytatás... valóban magas mindene... nem standard (még?) a hobby szektorban...
Nem értékarányos (egyenlőre?)... mint pl. a léptetőhöz képest a DC szervó... Egy lehetséges hajszálnyi(?) előnyért(?) nem adnak tömegesen 3x pénzt...

000000000

Egyetértek! Ez úgy van valahogy mint a modellezésben a NC ill. a LiPo aksik használata.  
Az elavuló NC aksik jelenleg a leggazdaságosabbak
de már nem sokáig.

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/200mm-30ms-exp_g.wmv" TARGET=_fnew>Beteszem ezt a videót ide is....  Az éredekessége, hogy 200mm/s-ra 30ms!!! alatt gyorsít tehát nem is látható gyorsítási szakasz...
És ami még érdekes itt az az exponenciális gyorsítási görbe. - csak csodálkozok - mert így sokkal kevésbé üt a végeken! Azaz nem akar leesni az asztalról...

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/200mm-30ms-exp_g.wmv" TARGET=_fnew>Beteszem ezt a videót ide is....  Az éredekessége, hogy 200mm/s-ra 30ms!!! alatt gyorsít tehát nem is látható gyorsítási szakasz...
És ami még érdekes itt az az exponenciális gyorsítási görbe. - csak csodálkozok - mert így sokkal kevésbé üt a végeken! Azaz nem akar leesni az asztalról...

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
A porvédelemhez gratula...de kellene valami kiegészítő, mert amikor nyitja...azért van ott rés......
Valami rúgos kütyűre gondolok, mert úgyis csak a végén van jelentősége.......
Esetleg hátréb illetve visszább.... kellene szerkeszteni a nyitást szolgáló éket

Üdv.: Árpi[#circling][#wave][#worship]

bmejdz9nu

nem lesz gond mert jól rátakar a Z- szerkezet (csak 3-5mm)... mechanikai ötletek topic.

bmejdz9nu

nem lesz gond... mert jól rátakar majd a Z- szerkezet repülő forgács legyen a talpán amelyik beveszi a kanyart :)
... mechanikai ötletek topic.

svejk

Jajj a lényeget majd elfelejtettem!!
Állítólag pár héten belül lesz a hollandnak lineáris vezetéke is egy konténerrel....
De azért nyugtával a napot...

4mjnxdwuu

svejk

????
Ha meglesz szólni fogok.