Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

HJózsi

svejk

Ti tényleg látjátok mikor hol a korong? :(

HJózsi

És nevezhetnéng dinamika teszternek...

4mjnxdwuu

Hali,
Lehet, hogy a kisebb mocinak 3x fordulaton kell irányt váltani, /2 tömeggel de a nagynak meg 2x tömeggel kell iránytváltani /3 fordulaton...
NA MELYIK JOBB ???

svejk

Ja.. :)
Tényleg mi a mérési metódusa a motorok inercia nyomatékának?
Lehet nem is bonyolult..
Sasi!
Nem tudsz hozzá egy eszközleírást?
Tudod mint a nyomatékmérő padhoz. Az is milyen egyszerű...persze még nem készült el az sem ,pedig feltett szándékom volt..:(

bmejdz9nu

Csak akkor fogadom el az egységugrás tesztet ha Tibor kimondja, hogy két vezérlőt (különböző hibatárólási képességgel) nem lehet vele összehasonlítani... :)

HJózsi

Én hátvéd vagyok, vagy látom, vagy érzem, mert eltalált ... [#eplus2]

HJózsi

Az egységugrás teszt nem vezérlő összehasonlító, hanem kizárólag motor dinamika tesztelő!!! *** vágod??? *** [#nyes][#mf2][#taps][#worship][#wow1][#rolleyes][#boxer][#wilting][#whatever][#vigyor1][#nezze][#nevetes1][#nemtudom][#miaz][#love11][#law][#kuss][#lama]

bmejdz9nu

Akkor ezt áruld el a Tibornak is! Mert Ő nem tudja... vagy nem akarja tudni azaz tudomásul venni !!!... :)____[#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas]

svejk

"hanem kizárólag motor dinamika tesztelő"
Vazze..hát erről írok már egész délelőtt....
De félek ezért a kijelentésért még Tibor45 a fejedre koppint.
Vedd fel a hátvéd ruhádat :)

svejk

Én a videókra és a Tv-ben való közvetítésre gondoltam, hogy látjátok-e a korongot.  

HJózsi

Ok, biztosan véleményezni fogja, ha bekapcsol...

Az 1-ség ugrás teszt :  

befestettük a motoron lévő tárcsa felét feketére, hogy lássuk az elforfulát, végpozíciókat.

A hajtás áttételünk pont olyan, hogy az 1mm elmozduláshoz a motor 90 fokos elfordulása tartozik.

Készítünk egy olyan progit, amiben 1mm oda-vissza mozgást programozunk. Az oda vissza ciklusokat Hz-ben adjuk meg.  

A motor akkor működik megfelelően, ha a tárcsa 90 fokot oda vissza megteszi.

A mérést úgy végezzük, hogy kiadunk egy alacsony frekvenciát, mondjuk 5Hz-et és figyeljül megvan-e a 90 fokos elfordulás. Ezután növeljük a frekit, és ismét figyeljük, hogy megvan-e.  
Célszerű fix lépésekben, pl 5Hz növelni, hogy hamar megtaláljuk azt a pontot amikor már nem lesz meg a 90-fok, gyönyörűen észre lehet venni szemmel, nem kell hozzá hiper szuper gyors áramkör v műszer! ...
Ha megnézitek a videót, 10Hz-nél megvan a maximális kitérés ( ami az 1mm elmozduláshoz tartozik ), de 50Hz-nél talán csak a fele! ...

A mérési elv szerintem kristály tiszta és nem a vezérlőről szól.  

Természetesen a motor elektromos paramétereinek megfelelő vezérlőt és tápot kell használni, amilyen a végleges is lesz.

bmejdz9nu

Most majd... [#gun] Józsinak Tibortól... [#gunyos1] )Én meg a Tali óta ezt írom :)

HJózsi

Ja, [#nyes] néha, az Obechkines meccset pont láttam, és persze, a normál adás jobb mint a youtube... meg több kameraállásból visszajátsszák ...