Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

nekem nem volt szerencsém a bronz kefével , mert volt 3db motorom szervó amihez nem kaptam sehol kefét és berágtam - kéjes élvezettel feldaraboltam a motorokat !!

HJózsi

De most már tudod a megoldást ... [#papakacsint]  egy nagyobbat becsiszolni ... ééérteeed (mint a eklámban) [#nyes] becsiszolni... talán marni is lehet...

HJózsi

Ezresével rakja ki hetente, csak így győzi ...

bmejdz9nu

000000000

Egyszóval a piás ULI leszólja a motort ill. teljesen bizonytalan a minősége felől. Tényleg valaki "lúhoz" értőnek kéne már letesztelni, hogy kakát azért ne vegyünk, ha lehet. rosszból ui. még a kicsi is büdös....  
Ha a motorból a kb.  1:5-ös leosztás után sem jön ki kb. 2 Nm-es nyomaték, akkor nem igazán OKés a cucc...

000000000

Én leginkább a 0.268 kgcm2 adatától félek,
ami súroljhatja a szabályozhatóság határát.
De majd holnap már "okosabbak" leszünk, azt
már kivárhatjátok, HJózsival a körmére nézünk
ennek a motornak.:)

bmejdz9nu

ULI sem látta/tesztelte még... csak filózott ha jól értettem...
Ha megjön majd megnyúzom a mocit... :)

bmejdz9nu

A kis motorokra valami tippeket oszt a gyufásdoboz vezérlő gyártó is... a leírásban... A kis induktivitás miatt?

HJózsi

Holnap teszt...
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/ElectroCraft_E240/Meropad_03.JPG" border=0>

A stepper a műterhelés ... Ha sikerül összehozunk valami realisztikusabbat ...  Az RTL stáb is ott lesz, lesz video, rodeo, FAdeo ... [#nyes]

bmejdz9nu

Mindent értékén kell mérni... az előbb vettem egy 200W-os szervómotort szállítással 150 USD-ért... szóval erről ennyit...

bmejdz9nu

A léptető besegít neki? [#vigyor1]

HJózsi

Mondom műterheléés...

Bár lehetne ellene dolgoztatni...  

Legalább csináltam egy hi-tech tartót amin tesztelhetem majd a motorokat és nem fognak leugrani a földre ... [#nyes][#nyes][#nyes]

bmejdz9nu

Hogyan terheli? Én csak a bűvárolmok fel-le ben hiszek :) Vezérlőt is viszel a Tibornak... [#vigyor2]

De tényleg pofás lett a tesztpad... csili vili az egész!

000000000

Szerintem egy egyenáramú nagytelj villanymocit kellene pödörtetni a szervómocival. A fejlesztett áramot pedig egy nagytelj szabályozható reosztáttal megetetni. Közben mindent mérni amit csak lehet.

HJózsi

Hááát így nem nagyon, talán ha megfordítom az áttételt...  de talán lesz jobb terhelés teszt...
Stay tuned! [#circling]