Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ne bosszantsatok... [#vigyor] Egybe van,. szép hosszú és nem eladó... darabokban sem... Nem olyan egyformák a THK kocsik mint pl. a Rexroth-nál...
Egybe van értéke... Egybe használható...

dg8n4i8x

dg8n4i8x

Ha trapéz anyát tudtunk gyártani műanyagból...

000000000

Nem, csak most volt idom rakerdezni... (:

bmejdz9nu

ybm4ifb

Hát..ezekszerínt más megoldást kell keresnem?

000000000

Szerintem nyugodtan torolheted oket! (:

bmejdz9nu

Igen... sajnos... emlékszel az én 4db Rexroth vadi új kocsimra... annyit sem értek mint a mozdulatlanul befedett sin alája... :)

ybm4ifb

Nemértem..nekem az a bajom hogy van Rexroth 2sineim,236mmhoszban 4 kocsival..csak 20mm-es...

Mármost az X-Y irányokban THK 15-ösöm van...hogynézne ki a Z 20-as Rexroth-al...másrészt a Rexroth kocsik tul szélessek,nem fér közélyük a golyos orso.
A Rexroth nagyon jo...de nem ehhez a géphez.

bmejdz9nu

El kell adni... és venni 15-öst...
Tegyél be egy képet az adok veszekbe...
Van nekem (originál csomagolásban) 15-ös Rexroth sineim és 4 kocsim Z-tengelyhez... valahol azt is megtalálod ott...
Vagy cseréljük el...

svejk

Ez miért aggály???
Bemész a szénkefeboltba és kérsz bronzkefét.

svejk

Van fejlemény a motorok ügyében...
35 db már a haverom raktárában pihen, a többiért holnap kell visszamennie mert a csávó nem gyözi tesztelni őket :)
Viszik mint a cukrot...
A fickó állítolag ali látszik ki a posta dobozok között....

bmejdz9nu

1000 motorral átrendezi az europai hobbysták lelkét... elgondolását... azt tuti...[#smile]

bmejdz9nu

[#nyes]http://5128.rapidforum.com/topic=122970558343&search=electrocraft" TARGET=_fnew>A német fórumon már külön topikja van ennek a motornak (Peters CNC Ecke)

"jede Menge Servomotoren bei Ebay " :) :) :) mint kiderült 5000 darabja van a Hollandnak!!! Egy konténer!
Azért van a végkiárusítás, mert nem RoHS kompatibilisek a motorok... így már érthető...

Szervós ULI (az alkoholista:) is már ott van a témán:

Hallo zusammen,  

also rein preislich sind die Teile natürlich Schnäppchen. Ich tippe auf 'nicht RoHs konform'.  

Die Leistung ist nur etwas für kleine Geräte, aber vielen dürfte das ja reichen.  
Wie gut der Motor läuft wird sich zeigen, ich tippe mal daß das keine Probleme macht.  
4700U/min sind aber für Anwendungen mit Untersetzung auch nicht gerade beeindruckend.  

Etwas unsicher bin ich beim Encoder. RS-Components hat den Typ nämlich nicht und es sind keine weiteren Daten angegeben.  
Wenn er in einer passenden Auflösung liegt und demontierbar ist, lohnt sich der Kauf aber schon fast wegen des Encoders.  

Am besten wäre, daß sich einer der was in der Größe braucht so einen Motor besorgt und hier das Ergebnis reinstellt.  

Gruß  
Uli

HJózsi

"A RoHS (Restriction on Hazardous Substances) szabályozás az elektromos és elektronikus berendezésekben használatos ólom és más potenciálisan veszélyes anyagok korlátozására vonatkozik. Ez a 2002/95/EC irányelv alapján az EU-ban 2006. július 1-től lesz érvényben. Célja teljesen egyértelmű – hatféle anyag használatának korlátozása az elektromos és elektronikus berendezésekben (EEE), ezáltal hozzájárulva az emberi egészség és környezet védelméhez. Sokak számára ez jelentős környezeti kihívás.  ... "
Én még ma is ólmosczinnel forrasztok, ebben a motorban nem igazán láttam mi a Hazardous, majd holnap Tiborral kimérjük ...  [#eplus2]