Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Hálás köszönet!
Én erre számítottam...
ua. mint az "ablaktörlőszerű" csak ferde hornyokkal, hosszabb (és kivülről cserélhető) kefékkel.
Az én vezérlőmmel menni fog az tuti..

svejk

Az "ablaktörlőszerű"-nek is ennyi a kommutátrszelete, tökéletesen működik.
Kezdetben én is kételkedtem benne, de a kisérletek meggyőztek (még a darabosan járó motorok is megszelidülnek a servovezérlő alatt)
a kevés kommutátorszelet azt jelenti, hogy nagyobb áramugrások vannak és ez nagyobb kefekopást eredményezhet, már akár mechanikailag is.
A tekecskivezetések sajnos mostanában már ilyenek, nem forrasztanak mert ez igy gépesíthetőbb. (Tekercselő szakik szerint biztosabb kötést ad mint a forrasztás)

svejk

A ferde hornyolás az egyenletesebb mágnesezés(járás) miatt van. Pozitívum...

ebalint

Szia svejk!

4 db-ra beneveznék.

Előre is kösz, ebalint

gvox

Szia svejk!
emilke ment
gvox

000000000

"A kommutátor osztását kevésnek találom, pedíg 2 kefés mocit is szedtem már szét... több volt általában. "

Ez nekem is irtó kevésnek tűnik!
Mi lesz ezzel mini fotdulaton, vagy "tartóban"
[#confused]

Hol itt a "valódi szervó motor"?! Ez inkább "jellegű". Nem gagyi ez egy kicsit?

Tibor45?

svejk

A találkozón láthattál volna bemutatót egy nagyon hasonlóról.
Az adatlap és a gyártó illetve a képek Hjózsi jóvoltából mindent elárul..
Megjegyzem egy hete még nem is tudtad milyen tulajdonságai vannak egy szervomotornak :):)

Reggel ötig van időd gondolkozni....

bmejdz9nu

Én is rendeltem belőle!  
Nevetséges ezért az árért... azt tudni kell!!! [#smile]
De mindjárt teszek be olyanokat amiknek nem nevetséges az ára...

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/SanyoDenki_400W/SanyoDenki_Servomotor_400W-2.jpg" TARGET=_fnew>1,6Nm alapban... 12Nm csúcsban.... stb...
A 400W-os SanyoDenki "duóm" "quartetre" szaporodott... :) :) :)
Ez már nem "röhelyárúak" darabja egy havi nyugdíja anyukámnak :)... na ez már szomorú...
De ez olyat tud... hogy ember legyen a talpán aki mechanikát is tud hozzá...  
Pl. már 30V-ról tápegység/motor rövidzárba és leugrik az asztalról... úgy blokkol... (85V-os :) 16-os tengely... a többit el kellene képzelned... [#kacsint]

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/SanyoDenki_400W/P1170911.JPG" border=0>

Belső képek: #2091

HJózsi

JA!Minőség nevetséges áron ... ELECTRO... [#nevetes1]

Tibor biztos ma nem ért rá, pedig várom, hogy átadhassam a másik példányt tesztelésre. Akkor pedig már nem csak ráolvasásos, hanem objektív véleménynek, adatoknak birtokába juthatunk...

000000000

Nem, nem vacilálok, kell ez nekem, csak nem tudom, mire lesz használható. [#circling]
Azért kérdem.

Egy heteeeee!
Azért ez, ez, ez túúúúlzááás!
Most sem tudom :-)

000000000

ybm4ifb

Szevasz Péter!

A harmadik motorbol hiányzik az ék,az olcsobb a többinél?...

ybm4ifb

Szevasz Péter!

A harmadik motorbol hiányzik az ék,az olcsobb a többinél?...

000000000

Négy hónapig éheztetted az anyukád? [#wow1]

Mennyi a nyugdíja?