Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Szia svejk.
Én is szeretnék rendelni 3db-ot ebből a motorból.
Beleférek még a rendelésbe?
Egyébként ezt a bizniszt te folyamatosan csinálod?
Lehet tőled 1 hét múlva, 1 hónap múlva is rendelni? gondolom az ürgének kitart egy darabig, hacsak meg nem unja.
Köszi:TT

3vv2btrhv

Ha a teszt eredményét leforditanánk angolra és németre ez a topik lenne a legnézettebb a VILÁG HOBBY CNC- sei között !!

svejk

Ma még megy vissza a Haverom a maradékért, szólok neki 3-mal többet hozzon.
Későbbiekben attól függ hogy lesz-e a csávónak, illetve pár darabért nem fog 120km-t autózni a haverom.
Igy is nagyon hálás vagyok neki hogy belerakott 300 ezer Ft-ot.

svejk

Újabb infó motorokkal kapcsolatban :
Hétfőn valószínű Pesten átvehetők lesznek.
Kérek ötleteket egy olyan helyre és időpontra ahol ezt kulturáltan le tudnánk bonyolítani.
Nekem akár egy jól megközelíthető parkoló is megfelel ahol mondjuk egy 1 órás intervallumban ott tartózkodnék és aki akar eljönne érte.
Természetesen a többieknek elpostázom utánvéttel.
GLS-sel 2000-2500 Ft lenne a szállítási és utnvétel költsége.
A postában nem nagyon bízom, sebesség értékmegóvás terén, illetve azt hiszem az drágább is lenne, de majd megkérdezem pontosan.

svejk

Csak halkan jegyzem meg, ezzel az összeállítással a motor adatait ki tudjátok mérni, de minek ha az adatlapon minden ott van kellő részletességgel?
Talán egy komoly teszt ott kezdődene hogy felraknátok egy adott, kategóriájához illő mechanikára és többféle vezérlővel megkeresnétek az optimális beállítást pl. áttétel, sebesség, gyorsulás terén.
Utóbbi három adat talán a legfontosabb a hobbysok számára.

bmejdz9nu

Ezt a fajta, un. "gyakorlatias" tesztet hagyják meg nekem és neked [#smile]

bmejdz9nu

Most kellene az Ebay-on magyar szervó vezérlőket árulni :)... beírnák a CNC-s töténelem könyvbe...  
ULI biztos már dörzsöli a markát, de nem mindenki tudja összerakni az Övét...
Mondjuk pont ehhez a motorhoz... mondjuk előre bállítva... (megtehető)...
Na jó persze sok munka sok pénzért... a pénz meg nem boldogit mint tudjuk...
Szerintem, ha tényleg annyi van a Hollandnak akkor ez egy piacgazdaságban magától menni fog... Pedíg adja el szépen most néztem...  
... és amit még nem látunk... pl. a "magyar kvótát" sem...

000000000

"Mondjuk pont ehhez a motorhoz... mondjuk előre bállítva... (megtehető)... "

Vannak ketsegeim...a beallitas ugyanis elsosorban az adott mechnanikatol fugg!

A PID alkalmas/optimlais ertekeit nem lehet latatlanban beallitani....csak a mukodo gepen.

bmejdz9nu

Hihetetlen, de aki tud az be tudja állítani... (Kb. mindenki a max-ot fogja kivenni belőle... :)
István és Svejk úgy belőtte a Bautz motoromhoz a vezérlőiket, hogy nem tudtam érdemben hozzányulni a mechanikán egyikhez sem.  
Ezért gondolom... azaz tudom, hogy menne a dolog...

svejk

Valóban nem lehet tökéletesen beállítani, de azért elég jól meg lehet közelíteni és csak maximum finomhangolásra van szükség.
Sok kezdőnek az veszi el a kedvét hogy a motor csak össze vissza rángat.
Az első próbálkozásaim a servoval nekem is kudarcba fulladtak, mig nem kezdtem el gondolkozni a beállítás menetén, és türelmesen megkeresni az optimumot.
Utána már szint alig kellet más mechanikánál utánállítani.
Valószínű közrejátszik az is amit Varsányi mond, hogy spiccen mennek a motorok általában.

svejk

Nálam például bevált az , hogy az üres motor tengelyére fogatok egy közönséges fúrótokmányt és ez imitálja a leendő orsó tehetetlenségét.

bmejdz9nu

mondjuk 5%-ot lehet nyerni még... de lehet 100-at veszteni is... Tehát érdemes napokig tekergetni? Nem arányos...
Jó az ok. ha valaki azt élvezi... a lehetőséget meg kell hagyni... de előtte jelölje be a potikat írj fel a számokat stb... szerintem.

000000000

Sziasztok!
Ha ki akarjuk hozni a kis motorokból a maximumot, akkor hány Voltos és Amperes vezérlőt követel meg (amit a moci meg is eszik)?
Azt írják, 5000rpm-et is tud, bár úgy nézem, itt már lefelé tart a nyomatéka...
Péter, Te honnan vetted azt a 6000 rpm-et?

Más:
Szerintetek nem lehet ezeket (2 db-ot) sorba kötni? egy tengely (pontosan illesztve, a komutátoroknak megfelelően) egy encoder, egy vezérlő. [#fejvakaras]

bmejdz9nu

A KV értékből és a ráírt max feszültségből...

bmejdz9nu

Sorba? Párhuzamosan... Szokták... De szerintem csodálkozni fogsz egy is mit tud...