Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Én megköszönöm mindkettőtőknek a tesztet, és remélem mindenki megtalálja a számítását a kis mociban.
(HJózsi! veled hogy tudnám hétfőn becserélni a törött motort?)

HJózsi

000000000

Természetesen csak az egyiken lenne encoder...

HJózsi

A tesznél hiányoztak Varsányi Péter asztalos szorítói, és a búvár ólmok, (motor lett volna bőven nehezéknek), így a varrógépteszt elmaradt ...[#nyes][#nyes][#nyes]
Érdekes lehetne a vezérlők összehasomlítása a most már "hobbycnc szabvány" motorral, igaz azonos mechanika is kellene ...[#vigyor2]

000000000

Én meg Józsinak köszönöm a nagylelkű segítségét,
éa azt külön is, hogy az egyik motorját
szészedve fel is áldozta a közért.
Na és a "videó termés" sem semmi, hála neki is,
remélem Pétert is kielégítettük.:)  

000000000

000000000

Szervonál ezek a több motoros dolgok komolytalanok.
Áttételezd az adott 1 darab motort a feladathoz,
vagy nagyobb teljesítményűvel ess neki direktbe.

bmejdz9nu

Hát azt hittem felállítjátok függőlegesbe is... valami gyakorlatiasabb pózba... ráültök stb... :)
De a motor jó azt látom! Alíg várom, hogy én is kipróbáljam... a gyufásdobozzal:)
1 perc 57mp az összes videó... most csinálom egybe és töltöm fel... szerintem úgy/így élvezetesebb lesz...

Készítem elő a golyósorsót a teszthez... [#smile] (40/10... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Linearis%20orsok/NSK_40_10/NSK_40_10_1.JPG" border=0>

000000000

Rendben!
Mekkora fordulatszámot értetek el?
Encoder jel volt 4x-ezve, vagy direktben ment?
Gondolom a szoftver az bírta a kHz-eket.
Miért nem terheltétek?
Valós nyomatékot nem mértél?
Köszi!

000000000

Írtam, nem voltak ideálisak a körülmények.
Ehhez a motorhoz max. 2 mm elmozdulás/motorf.
tartozik, ha Hobby CNC mellékhajtásként
használod.
Így kár lett volna tovább hajszolni.
A fordulatokat pedig visszaszámolhatod a videók
címéből, ott József megadta az adatát.
Én soha nem szorzok encoder jelet (noha a
szabályzó tudna szorozgatni), max. osztok.
De ezt is megbeszéltük már, miért. Lásd encoder
topic.

HJózsi

Az egy órásra tervezett teszt 3 órásra sikeredett... [#circling] Örültem, hogy össze tudtuk kapcsolni egy életszerű mechanikával... Időnként fognom kellett, mert csak egy csavar fogta a motortartó lapot... A moci jó lesz, megfelelő tápot kell adni neki, mi 40V-ról járattuk, és volt áramlimit is, a max fordulatot így nem értük el. Alapvetően nem is az volt a cél, mert ahor az encodert sem kell bekötni, csak rényomni 60V-ot oszt had szójjon ... lehet RPM-et mérni .. [#nyes]

HJózsi

Megjött a 8x1-es golyós... Mint egy ékszer... még ki sem vettem a fóliából... A kersztszánba lesz...

ybm4ifb

Péter!!

Kielégítettek???

bmejdz9nu

Baba lehet... egy képet majd róla... Nekem is megjött a 2mm-es em. de sajnos az angyaloknál van kezelésen... Mostanában nagyon szeretnek a menyországban... AZ USA frekiváltókhoz is most adják hozzá az értéktöbbletet... [#puszis][#rinya]

bmejdz9nu

Ha az akarod hallani, hogy majd magam kielégítem magamat... hát azt nem írom... de az lesz...[#vigyor1]