Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Hmm... Meggondolandó!
Sajnos anno az én ketyerém is az első megoldásban született, nem is voltam vele megelégedve.
Jómagam is hajlok a Varsányi féle merőben más kustrukció felé.
Már az asztallap kialakítása (hogy a sín mozog) is tetszett. Egy 400-500 mm-es sín nem nehezebb mint egy kocsi, és egyben merevíti az asztalt , a porvédelem egyszerűsítése pedig szinte az ölünkbe esik.

000000000

Akkor nincs más hátra mint előre!

bmejdz9nu

Emlékszel a "mozgóasztal bulira" (1 éve...) Te voltál aki végig kiált mellette... köszönettel!
"Megfordítva" pedíg még jobb.. Na persze ez nagy gépnél már nehezzen járható... de csinálják ott is! (A BF20-on is fordítva van :)

Én meg póbálok mindent megfordítani... még a Z-tengelyt is...[#vigyor2]
A porvédelmet egyszerűbben is meg lehetne... de ez akár a kertilocsolót is kibírja (remélhetőleg)... :)
Próbáltam mást is pl. kefét... de minden beleragadt... stb..

svejk

Na azért még egyenlőre zárd el a fűrészt a szekrénybe és aludj rá egy-kettőt :)

000000000

Most akkor javaslod vagy lebeszélsz?
Egy biztos a mozgó asztalra nem tudtok rábeszélni, mert az az én céljaimnak nem felel meg.

svejk

Régebben is sok embert kinevettek-kiközösítettek a társai mert szembe ment az akkori elfogadott elmélettel...
Most meg az van a fizikakönyvben.
Na persze manapság már nehezebb újat kitalálni.
Az is igaz hogy nem új amit alkalmazol, csak nem megszokott a hobbycnc-k között.
Majd a következő talin kiderül hogy jól alkalmaztad-e!  
Hajrá!!
És persze az ellentábornak is hajrá!!

000000000

Mar ertem mit ertesz "megforditott" mozgo asztalnak... Ertelem szeru, adja magat.

Gyakorlatilag ami manualis gepen dolgoztam, NCT gep is ilyen elrendezesu. X tengelyt az asztal vedi a forgacstol. Az van hasznalva a legtobbet ugy is.

svejk

Maradjunk annyiban hogy tetszik az ötlet.
Én nem javasolhatok mert nincs kellő tapasztalatom és szaktudásom :(

bmejdz9nu

Ha akkor hagyom magam lebeszélni a mozgó asztalról (azaz a járt utat..)... akkor léptetőhöz azaz kb. 100mm/s-ra persze jó lenne...
De felette már nem... azaz a szerkezet (híd és majd a tartó) nem lehetne ilyen erős/nehéz mert nem bírná gyorsítani és lassítani a monstrumot.

Kereszt tartó: nem csak emelve lesz... de más "turpiságot" is kitaláltam, de az majd később... :)

bmejdz9nu

Szemelőtt volt mindíg...
De még senki nem csinálta így meg a fórumon... (fordítva) Pedíg minden "gyári gép" ilyen... pl. BF20 is :)

bmejdz9nu

HaHa ... szaktudás... HaHa... Te megérzéseid a legjobbak! Régebben is, most is... Ézed mit Yedi lovag a lézerkardot!
Pl. rátapintottál azonnal a legérzékenyebb dologra a kupplungra... No comment... meg amit még tudok rólad ... HaHa...  Ugye viccelsz?

bmejdz9nu

http://www.splash.it/icone/spettacolo-cinema.png" border=0> cooming soon the movie ! Mardjanak velünk ...[#wink] Mire jó az 8 kg-os DC motor... A Tibi azt mondta semmire... Dehogynem.

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Kepek/Z-tengely/load.jpg" border=0>

000000000

Apám!!!
Ez nagyon tud.
De ennyit ezek is megemeltek, és semmi HighTech [#hehe]

http://mek.oszk.hu/01900/01906/html/cd9/kepek/tortenelem/to303fit269.jpg" border=0>
Combinót keresztbe tudnád vele rakni? [#gonosz1]

bmejdz9nu

Mit szeretnél? Most még áll a próbapad? Nincs lehetetlen!

000000000

Varrógép tesztet, 50 kg össztömeggel!!! [#hawaii]