Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

45 kg + Mechanika... Nagyobb motor... nagyobb tehetetlenség... nagyobb áramok... nagyobb ellenfesz polarításfordításkor... :)

Erről a Submicron servós megoldásról videó van Milyen gyors? Pesze ez nem ugyanaz... de kiváncsi lennék...

000000000

A Mach nem tudja a rámpagörbét, ezért pont a "varrógépben" gyenge! Ugyanazon a gépen, 5x akár 10x különbséggel!
Nálad is 5x gyorsabban csinálná minden változtatás nélkül. Berregne rendesen ;-)!

000000000

Tibort kérdezd!  
Az övé.
Videó?
Neki "csak" számok lesznek.

bmejdz9nu

Lesznek benne még ötletek... láthatod folyamatosan "hajtom" az olyan megoldásokat amiket még nem csináltak itt a fórumon !!!
Mert különc vagyok... nem akarom senki gépét "lemásolni" és kitaposott ösvényen járni... ettől megyünk előre! Mindenki jól jár a végén... mert nyomon követheti... mert dokumentálva van/lesz...

Persze vannak ilyedt szemek...érthető. Én nem gyártok semmit...nem forgalmazok se motort se vezérlőt...
Sőt én semmilyen rendszer (léptető kontra szervó) mellett nem teszem le a lantot egyenlőre... talán nem is lehet! Mikor melyik.
Sajnos sok itt az előitélet... a fejeket telenyomták számokkal, megkeverték őket... elfelejtettek talán hobbystának lenni?...

3vv2btrhv

MIÉRT NINCS VIDEÓ TOPIK ?????

bmejdz9nu

Ez egy elméleti topik?... "bemondásos" alapon megy a dolog?... [#vigyor1]
Mondok én olyanokat, hogy ihajjjjj!

bmejdz9nu

Már csak az kellene. Adobe Photosohop topik, Adobe Premire topik? esetleg Canopus topik? Kamerák topik...?
Utazási topikot nem nyitunk?
Ez egy CNC fórum... azon belül itt a szervó hajtás...

000000000

A mechanikáid szerintem is nagyon jók!
Sok innovatív ötlet, precizitás.
A szervódal sincs bajom, nem a Te hibád a tesz, a sok izélgetés!  
(azért áttételezd! [#circling])

Én egyenesen a szervót támadom!  
Mindet.  
Kell a francnak!  
Sokkal rosszabb az ár érték viszonya.
És a Geckó G-Rex 100 nélküli léptető is kell a francnak. Rámpa nélkül alig ér vanamit. [#levele]

Ha azonban G-100-al hajtom a Magi István mikrostepp vezérlőjét, az általa kínált motorokkal, az mindent visz!
És tengelyenként csak 6 ezer.
-Koordinátavezérel
-Nincs több lépésvesztés
-Csomó ki bemenet
-halk mint a szervó
-4millió Hz
-usb

(Istvánnak pedig adu :)

bmejdz9nu

Majd ha meglesz a Rex-ed... nyitunk neki topikot...

3vv2btrhv

csak azért mondtam mert ha azt szeretnéd hogy videozunk azt meg kell tanulni és miért máshova kergeted az embert ??

bmejdz9nu

[#smile] nem ezen múlik... ennyi erővel rengeteg topikot lehetne nyitni...

3vv2btrhv

a forum II nem lehetne erre használni ???
amit ugymond itt nem érdemes nyitni ?

bmejdz9nu

és ki az aki mesél...? Én nem, az tuti...

3vv2btrhv

Miért ?? a videózás az tikok ??

fs9s63xkf

"Sajnos" a Mach3 nem alkalmas az ilyen tesztre, a képernyőn 0.2-nél nem lehet rajta kisebbet látni és 0.7-nél nagyobbat sem, menet közben. A valóság is ez. Ha az ember bekapcsolja az Exact stop funkicót akkor már egészen más a helyzet, viszont akkor már nem 45s hanem kb 1:30 perc. Mindig 0-ról felgyorsítani nem kis idő... Még szerencse, hogy normál 2D-s marásnál ez nem okoz akkora időkiesést.  
Péter is ha jól tudom nem igazán akar digitalizálni és 3D-t marni sem szóval sokkal több időt nyert így mintha áttételezte volna és fele ennyi lenne a végsebessége viszont tudna 150mm/s-al indulni. Szerintem.