Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

"Profi szerszámgép vezérlőkön pedig van  
külön végrehajtás ellenőrző rendszer is"

A g-rex az akarna lenni :) :)

Más kérdés hogy az ellenőrző jelnek külön útmérője kell hogy legyen (bár gondolom a g-rex is azt használná)

000000000

Egyszerűen nem terheli túl.  
Mondtam már, nincs megadva a seb., a gyorsulás előre.
Meg csakis akkor állhat, ha már minden energiáját felemésztete a forgácsolási erő (vagy egy beszorult akármi… Stb.)
Meg ne sértődj, de hát ilyenkor már minden megáll, talán csak az Isten nem.

De inkább cammog.
Tudod mit, bánom én, álljon meg! Beszélgessen e Mach-al egy órát. Aztán induljon el, ha úgy detektálja, hogy lehet (cammogva, vagy iramodva, nekem 8, nem erről beszélünk.) Minden annyi amennyi, azt mondod:
"És különben is, ha van a gépen egy gyengébb  
hajtás, akkor az összes többi profi hajtást  
lebutítja a leghülyébb szintjére?"
Most komolytalankodsz? Mi mást lehet ilyenkor tenni? Semmit!
Minden más parancs hibát jelentene a munkadarabon!
Ez nem ide való kérdés a fickó gépe van rosszul méretezve a feladathoz.
Lassú lesz neki…

De (kis biztonsági ráhagyással)  maximális kitöltésen járat mindig mindent!
Igen, csak úgy, ahogyan lehet, többet semmi sem képes (a: nem lehet de megparancsolom, nem túl okos vezér(lő).)  
A szó, amit keresel, a hatásfok, és ebben ez a rendszer a legjobb.

Szedlay Pál

Svejk!

Mit jelent az, hogy szerszámtörésnél?
Azt értem, hogy karambolnál, de ott fizet a cascó[#law]
Kérlek bővebben

svejk

Olyasmire gondoltam, hogy egy nagyobb fogásnál a marónak kitörik az éle és így nem tud az anyagban haladni, de az előtolás meg nyomja bele.
Ez ugye túlterhelés lehet a mocinak.
(Vagy akár a marómotor leállása is okozhat ilyen problémát, bár azt lehet(ne) érzékeltetni a vezérlővel)

Szedlay Pál

Ok ezt értem, de azt magyarázza el nekem valaki honnan tudja a vezérlő, hogy kitörött a maró foga vagy már nagyon kopott. Nincs szerintem ilyen vezérlő. Adja az utasításokat a beállított paraméterek alapján ha törik ha szakad

000000000

Szedlay Pál

Itt egy korrek vezérlő.
Ha valaki jót akar ezt vegye meg.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/galil mach3.pdf" TARGET=_fnew>profi vezérlő mach3-hoz

Szedlay Pál

Szobrász!

Ezekért az 5 tengelyes fanuc vezérlőkért a gatyánkat is kifizetnénk. Ezek még azt is tudják mikor van kévé szünet.[#conf]
De nem is egy G-rex

svejk

Várj, valamit félreértesz!
Én csak erre reagáltam :
"Ha leold a servo sz@r a rendszer"
Tehát nem csak akkor oldhat le....

Szedlay Pál

Szedlay Pál

Svejk!

Már életemben beletörtem egy-két marót életemben, de hát ki nem? Sajnos nem ált meg a rendszer ment tovább. Ez a valóság. Honnan tudja az a szerencsétlen vezérlő, hogy 20 átmérőjű maróval marok acélt vagy 1-esel műfát.

000000000

Ennek semmi köze a Mach3-hoz
Ez Mach4!!!!
(újabban beépülő Plug-in), enélkül meg sem mozdulna. Mit is kezdhetne a stepp/dir jelekkel?!...
[#falbav]

000000000

A nyomatékból! detektálható.

000000000

Szedlay Pál

És a nyomatékot ki fogja neki parametrizálni.
TE???????????????????????????[#kerdes][#kerdes]