Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

:))) Időm sincs átolvasni a mai termést, de ettől a képtől dobtam egy hátast! .. :))

bmejdz9nu

Csak 44 kg-os marómotor lehetséges (#2026) ennyit tud ilyen sebességgel:) és gyorsulással:)  
+Z. Mechanika +Sinek +Motor +golyosorsó mert mindent mozgatot.
Azért nézd meg a videókat a #2011-ben is... Tanulságos... nem esel ebbe a "hibába" :) Neked már nem kell mindent elhinned. :)

Halgatnom kellett volna Tiborra amit javasolt:
1. áttetel (leosztás, azaz nuku sebesség = biztonság, nyugalom)
2. nagyobb motor (tényleg kicsi ez...)
3. komolyabb vezérlő (több potis!+ nagyobb nyák!)
4. Normális szoftver.

Számításaim szerint akkor simán ráthetném a Z-tengelyre a BF20-at és az esztergát...  
Na megyek szerzek drótköteleket... és áttetelt.. [#kacsint][#kacsint][#kacsint][#kacsint][#kacsint]

000000000

Péter!
Nagyon fontos lenne!
Számolgattam a „varrógéptesztedet”, másodpercenként 6-ot koppan, de nem tudom, hogy csak lent 1-1, vagy lent-fönt 1-1, azaz hány 1mm-es ciklust járt most be egy sec alatt?  
12-t (föl:1-halgat, le:2-itt koppan, föl:3-halgat, le:-4 itt koppan ...)?
vagy 6-ot (föl:1-koppan, le:2-koppan, föl:3-koppan ...  

Hidd el fontos!
Számolnék helyetted, és elhűlnek itt sokan  [#buck]

Az adataid pedig pontosak, ekkora tárolóval tényleg leoldana, ha igazán sokat késne.
Az is igaz, hogy csak 20 mm út után van meg a max, sebesség és ugyanennyi a fékezés is…
(Ekkor a szoftver dehogy „mesél”, az kérem matek, nem líra)

Ha viszont elfogadnál valamit tőlem, (nem értem tibor45 mert nem ezt firtatja, mért a szervódat b.sztatja - tippem persze van):
Amikor 32 kg-t mozgatsz... (amit, ha korrektek lennénk fixen kéne rácsavaroznod, mert így nem ua.)
jól néz ki az a sok gönc, DE:

-32 Kp-ot lazán felemészt az általad már sokszor linkelt alumarógép!!!!
-A mechanika mozgatására semmid nem maradt! Vigyázz, Te marni akarsz, nem levegőt hasítani.

Áttételezd!!!!
Minden megoldódik.
Marni is kell.

Szóval hány 1mm-es ciklus/s ez, 6 vagy 12?

3vv2btrhv

Nekem a hályog kovács jut eszembe erröl az egész vitárol ! Amig nem tudta mit csinál gyogyitott , de amikor megtudta mi van a szemben képtelen volt operálni !! Én a hályog kovács pártján álok ,de sajnos se kovács se orvos nem vagyok !!

bmejdz9nu

Nem kell számolni...Nincs mihez! Varrógéptesztet csak én tudok. Soha nem fogsz ilyet többet látni, mert senki nem nyírja ki a vezérlőjét... [#hawaii] Próbálkozz, könyörögj... valakinek... aztán gondolkodhatsz...és számolunk... ha nem láttál semmit akkor ?:)

Ha megnézed a gyári hajtásrendszereket pl. (OMROM vagy más.)... ott 200-300ms ez az adat... Tehát? Nézted már?

Persze igen... fixálni kellene a súlyokat, de a rántás/ugrás is teher... talán meg roszabb neki... de nekem csak egy 3Kg-os marómotorom lesz... tehát?

Fog tudni marni...  
azt is teszteltem... de nem akartam írni hogyan... (digitális erőmérő rugók + gumi...stb...) De ebbe már nem akarok belebonyolodni... Én tudom, hogy ez jó...

Nincs áttételezés! Nincs sebesség rontás! HF motorok lesznek rajta...  
Sőt ahogy elnézem, a második gépemre lehet, hogy 10-es emelkedésű orsót teszek direktbe!  
Na azon majd lehet majd szörnyülködni igazán, persze ha ez készen van... és nagyobb szervómotorok vannak hozzá...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/Z-tengely/P1170131.wmv" TARGET=_fnew>Láttad amikor 1mm/sec sebességgel emelte? Minek az áttetel?(Videó)  ????

000000000

Hehe!

Rájöttél, ha megírod, széjjelszedlek egy mezei léptetővel is. hihihi
Így is megteszem! hihihi
(egy sima rámpagörbével hehe)

Van aki "nyírja így a vezérlőjét":
Digitalizáláskor! (digitalizálás topic #224)

http://keptar.cjb.hu/pictures/nagy/robsy-3D-DIG.jpg-eklr2tjn.jpg" border=0>

Szerinted hogyan csinálta ezt Szabó Tibor barátod?

[#puszis]

000000000

Ja, egy 1,5 Nm-es léptetővel, Magi vezérlővel, méghozzá 20 mm-es orsóval.  
(Ebben a tesztben, rámpagörbével, még G-100 nélkül.) [#eplus2]

000000000

Ha meg nem közlöd azt az adatot, bemutatom a népnek, hogy 0,8 Nm-es lépteccsel is megoldom (továbbra is ugyanezt a tesztet, a te mechanikádon! Ez pont annyit fog tudni, mint a döher szervód!
[#nezze]

Van "varrógépteszt"!
A digitalizálás és az egységugratás pont ilyen!

000000000

Én a "varrógéptesztről" beszélek! Azt verem le az imént leírt konfiggal!
Mert az utóbb linkelt videódat azt itt mindenki tudja, még a fagépek is.

Szedlay Pál

Szobrász!
Teszek ide varrógép tesztet csak azt áruld el ha létrehoztam a fájlt a szerveren hogyan lenkeljem ide.

Köszi

000000000

Szervusz!
Jó lenne, mert Te valóság párti vagy! :-)
Sőt, ha jól tudom, encoderes léptetőkkel, dolgozol, ami adja magától azt a bizonyos rámpagörbét, amiről papolok!
Hú de jó lesz!
Várom!

Amikor írod a hozzászólásodat, látsz alul ilyet:
"url"
Rákattintasz, ide be írod a pontos Webes címet (http://www. Kezdette!)
Ok.
beírod, hogy milyen szöveg jelenjen meg a fórumon
Ok.
küldöd a hozzászólásodat
Mehet.

Szedlay Pál

Szobrász!

Én nem tudom mi az az egységugratás, de itt az egész az. Nem az a fontos ki hogyan ugrat, milyen munkát tud a gépével elkészíteni és mennyiért tudja azt eladni. Szerintem.  
Én is készítettem egy " varrógép" tesztet a következő beállításokkal.

X0
X1
2800 sor
45s alatt fut le.
Hogy ez hány Hz majd Ti kiszámoljátok.
Egyébként én sem áttételezek, nekem jó így ahogy van. Egyébként nekem nem enkoderes a léptecs. Vonal- "lineáris"- encoderrel szereltek a tengelyek, így a valós megtett utat tudom mérmi.
Itt a videó
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/Film_0001.wmv

000000000

Péter, nem semmi, amit a géped művel!
Tartalmaz néhány igazán egyedi ötletet. Ami a -mint utólag kiderült- gumi takaró széthúzókat illeti, én kérdeztem rá, bár az is igaz,hogy akkor nem válaszoltál rá.
Gratulálok az eddigiekhez, és várom a folytatást!

bmejdz9nu

Én szervórol beszéltem !!!
Az totál(!) más világ... Pont ebben a varrógép tesztben...
Léptető az maga a varrógép...ebben a legjobb... gondoljátok végig... :) A mágnesrelé... léptetőmotor... stb...

De köszi a videót... csináhatnál többet is a gépedről...A léptetőmotor topikba.  A látvány kedvéért tehettél volna rá valamit amitól látni a mozgást... mert így csak a berregést hallani... De sajnos Videós-Fotós topikunk nincs... A fekete váz pedíg nem egy hálás fotó téma... [#wave]

000000000

Nem, ez nem az.
Ez start-stopp frekvencia.
(62,2 Hz volt)