Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Hogy egyem az a jóindulatú zúzádat, meg a többi haverodét is.:)"  

Kösz...kedves vagy!:)

"Milyen kár, hogy nem tudtok objektív műszaki érvekkel válaszolni szegény Lajos barátunknak..."

Én, lehet,hogy nem tudok,de...Te esetleg tudtál volna!
Vagy...ha a #12713-at olvasom, lehet,hogy...Te sem?:)

s7manbs8

Onnan megy a GND pont a többi részhez, az 5V rész fele közösíteni.

Kelepeisz Lajos

Van 2db Yaskawa Minertia motorom egy 50w, és egy 80w-os

Kelepeisz Lajos

Kétszer kértem meg hogy fejezze be a gondolatát, de nem teszi, úgy érzem magam mint egy kisnyugdíjas akit jól behülyítettek.

s7manbs8

Az semmi, azt kényelmesen elhajtja ez, ne izgasd magad, nyugodtan megépítheted.

s7manbs8

Az encoder milyen felbontású rajtuk ? Az esetleg még lehet gond, ha túl nagy, akkor  a fordulatszám nem mehet a maximumig, ha nem bírja a vezérlő.

s7manbs8

Tibor olyan, hogy megmutatja mekkora a bicepsze, de hogy azt hogy kell elérni, azt nem . :)

Kelepeisz Lajos

500-as
2000 kimenő inp, fel bírja dolgozni?

s7manbs8

3000-3500 fordulatig az megy azzal.

PSoft

"Tibor olyan, hogy megmutatja mekkora a bicepsze..."

Te tényleg ezt látod?:)
Én...egész mást!:((
(persze,nem vagyunk egyformák)
Szomorú lennék, ha ekkora "bicepszem" lenne, mint Őneki!:)

Kelepeisz Lajos

Az jó, mert az adatlap szerint 3000 a motor max fordulata.

s7manbs8

Akár többig is mehet, ha a program kód módosítva van és ki egészítve egy encoder feldolgozó panelkával, amit valamelyik fórumtársunk csinált is régebben, azt hiszem Sneci emlegette egyszer ezt.

s7manbs8

Akkor hajrá, mást nem tudok ellene felhozni. :)

ANTAL GÁBOR

Ha nem fogadsz szót ,lehet te is beleesel a csapdába és csak szürke árnyalatos elmosódott  kontraszt nélküli képeket fogsz tudni csinálni a lézerrel .[#wink][#wink]

s7manbs8

Most pár napja  a hangolást is úgy begyakoroltam, hogy 5 perc alatt be tudok hangolni egy szervót elég jól szemre.