Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

A Gecko-nál és társainál azért ne felejtsed el a szerény (max +-128) pozició hibatár határt, így elég egy komolyabb  dinamikai gyorsítás lassítás, és lefagy a vezérlő.

Motoros

Kösz szépen, írok neki.

PSoft

000000000

szevasztok,
Szevasztok,  
van valamelyikőtöknek tapasztalata az UHU servo vezérlő pozició mód beállási és benntartási képességét illetően?  

köszönet
Istvan

000000000

Köszönet a visszajelzésért.
A benntartást arra értettem, ha már a rendszer beállt az adott pozicióra, akkor a külső erőhatásra, pozicióból való kitéritésre hogyan reagál.
Arra gondolok, hogy ekkor mennyire finoman és stabilan tolja vissza a target pozicióba.
Gondolok pl. a berezgésmentességre(ekkor az alkatrész akár le is hullhat)

000000000

A köszönet természetesen Egyujabbgépépitő-nek szól az SMD-s topick-ból.
Egyetértek, hogy a DC szervomotoros témák itt legyenek taglalva.

Egyújabbgépépítő

Én úgy gondolom hogy egy jól tervezett rendszernél az hogy eltolja nem is fordulhat elő.

Az UHU nem egy új fejlesztésű vezérlés, ezzel együtt világszerte sokan megépítették és használják.

Mai napig van 2 gép ami az általam épített UHU alapon működő vezérlőt kapott 240W-os szervoval.

ANTAL GÁBOR

Minthogy a "segítség béna vagyok" ban nagyon hamar alulra kerülök ide írom . Keresek olyan kollégát akinek sikerült egy Granit Device  Dc motorvezérlőt behangolni . Hízó Józsinak tudom van és használja. Írtam is neki . De hátha van még más valaki is ( Kékesdi István ?? )  Elvileg minden OK csak ha jobban megtekerem az álló motor tengelyt akkor overcurrent -tel kiáll ( A limitek jók ! )  

ANTAL GÁBOR

Köszönet HÍZÓ  Józsinak  aki végighallgatta a problémámat és önzetlenül utánanézett a dolognak, majd amikor megfejtette a rejtélyt akkor megtelefonálta a megoldást [#worship]

remrendes

Hello!
A Volker Besmens fele UPCX530 BLDC vezerlot epitette mar meg valaki?

ANTAL GÁBOR

Egy pofon egyszerű kérdésre várnám a választ : Az E240 es motoron ( gyárilag ) milyen az encoder osztása?  Megtaláltam a neten a Sneci féle motorvezérlőt ott 512 ( a fizikai ) nekem meg az emlékezetemben az 500 van .. Mi az igazság ? ( meg is mérhetném de lehet így hamarabb érek célt )

PSoft

"gyárilag" nagyon nagy százalékban,512-es osztású encoderrel/optikával voltak szerelve.
De,előfordultak 500-as osztású tárcsákkal/optikákkal is.

Úgy tudom,© svejk végzett méréseket 500-as tárcsa/512-es optika házasításával,és fordítva is.
Ő,talán többet tudna mondani ezzel kapcsolatban.

ANTAL GÁBOR

Köszönöm 512 vel megoldódott

s7manbs8

Tegnap beleszaladtam egy olyan problémába, hogy egy IR2184 által hajtott IRF540 FET híd, ami egy motort hajt, olyat produkál, hogy egyrészt kinyiffant a FET sor, majd azt kicserélve fedeztem fel, hogy ha 6-7 Voltot kap a Motortáp rész, akkor mozgatja a  motort erősen, de afelett elgyengül, mintha a FET nem tudna megnyitni talán a felső, legalábbis erre tudok gondolni, vajon az IR2184 is meghalt, vagy nem világos mi lehet a baja ?

horcsab

Csereérett az IR2184. De szókppal (ha van) rá kellene nézni a gate körre. Ott azonnal látszik a probléma. A uC-től le van választva (opto) az IR?