Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

tyfspv43

Szia KBalázs!
BP-n a 3. kerületben.

lari

Van másik PC-m, azon majd megpróbálom, ez nem probléma...Csak hát.. ahogy az időm engedi.. :-)
Azért köszönöm a segítséged!

KBalázs

Holnap, vagy inkább szombat délelőtt ha elugrasz beégetjük őket. Még ki kell találni hogy hova kössük, ahogy nézem DIL tokozás, egy ic foglalatra ráforrasztott ICSP adapter fog kelleni, amibe cserélgetni tudjuk könnyen a procit.

lari

Megpróbáltam másik PC-ről és megpróbáltam a Mac3-ból is, az általad javasolt beállításokkal, mindenhol ugyanaz a jelenség tapasztalható...
Másik kábelem sajnos nincs itthon, azt egyenlőre nem tudom kicserélni.

000000000

Merre laksz?
Ha nem vagyunk túl messze egymástól, szívesen segítek PC-s step-dir tengely mozgató etalon jelgenerátor teszt programommal behatárolni a hibát.

lari

Nem hiszem, hogy menni fog, elég messze vagyunk, Ajka környékén lakom. De azért köszönöm!

sanka74

Szia! Próbáld meg első körben a Patch kábelt, az árnyékolt, és nem egy eresek, ahogy azt lentebb írták, első körben kívülről lógatva. Én anno kész kábelt vettem, 3 métereset, lecsaptam a végéről a dugót, és újra krimpeltem. lényeges hogy árnyékolt legyen. De a végső megoldás, a Licy, ahogy lentebb is mondták. A másik lehetséges ok, hogy lehetséges, hogy nem minden érpáron sikerült jól a krimpelésed, első körben ezt kellene ellenőrizni egy teszterrel.Én is jártam így, azért írom ezeket.

sanka74

Lehetséges hogy lehetséges....jaj...bocs érte.

tibs

Én már jártam úgy az optocsatoló nem volt elég gyors.  
Lassú tempónál szép négyszög jel volt és ahogy gyorsult úgy ment át fűrészfogba  
majd egyre laposodott a jelszint.
Pont a 4.tengelyem csinálta így elvoltam vele mire rájöttem.

lari

Az egyik tengelyen kicseréltem a vezetéket de sajna nem oldódott meg a probléma.
Kicsit bizonytalan vagyok, mert ezen a tengelyen egy Heidenhain ROD 426-os encoder van és kicsit furán vannak jelölve a kivezetések.
Ua1
Ua1_
Ua2
Ua2_
Ua0
Ua0_
Én úgy gondolom, hogy sorrendben fentről lefele AA_ BB_ ZZ_ nak felel meg, de nem vagyok biztos benne...

000000000

Az nem véletlen Ua jelölést kapott mert nagy a valószínűsége, hogy nem A,B és Z jelek.
Heidenhain szeret gyártani analóg kimenetű encodert is !
Az adatlap szerint a ROD 426-os típus TTL szintű kvadratúrának kellene lenni, de a betűjelölés nem erre utal.
Gondolom az az egy tengely működik rendesen ami sanyo denki motor van.

Bencze András

A bekötésed jó, a fritz így jelöli. Ha meg tudod szkópolni meggyőződhetsz magad is.

KBalázs

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van a sufnicnc-n közölt SMC v1.2 szervó vezérlő, ennek a HEX fájlja az égető szerint nem fér bele az Attiny2313 mikrovezérlőbe. Hogyan lehetséges ez? Vagyis inkább, mi a megoldás?

x4rhew5r3

Csörgess meg, mert megint elhagytam a telefonszámod:(

KBalázs

Megoldva. A HEX fájl formátuma elavult.