Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Bármelyik CAD progival, da akár a corel-el is pár perc egy ilyen tárcsa megrajzolása.
nekem az a progi sosem csinált pontos tervet, vagy csak én voltam a béna.

keri

Pont ez ugrott be, hogy nyomtatok ilyen tárcsát, vagy mondjuk elvileg van gravírozója is Elektronnak, azzal le is tudja gyártani sárgaréz lemezből.

s7manbs8

Tudok én mindent, de most csak berajzoltam, ugyanazt, amilyen az eredeti, majd utána megyek gépezni, pár rajz után, ezt is valahogy megpróbálom kigravírozni pl. vagy vékony aluból P20-al kimarni vegyileg vas kloriddal pl stb.. csak PSoftot is azért kérdeztem, ha megvan a technikája ebből csak egy darab kell.

s7manbs8

A 3D nyomtató fej megvan már ? szia.

keri

Mert azzal tudsz sárgarezet gravírozni? :)
Mondtam hogy az nálam nem lesz gyors ez.

s7manbs8

Nem az csak a másik téma miatt kérdezem. :)

s7manbs8

Egy darab, de az lehet átengedi az infrát ?

9hpa53xy

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4536654/993452_3678913866841_1337835820_n.jpg" TARGET=_fnew>Enkódertárcsa

DVD lemez, írásvetítő fólia, Positiv 20, lézernyomtató, epoxy :)

s7manbs8

Majd valahogy kipróbálom ezeket a technikákat.

9hpa53xy

Mennyire legyen olcsó a tárcsa, és mennyire legyen sufnituning ? :)

s7manbs8

Majd megoldom valahogy ... :) Itt is van nyomtató papírbolt ott rá tudom lézerrel nyomtatni akkor fóliára pl. az jó lesz ezek szerint.

PSoft

Most akkor mi van?[#nemtudom]

Nem jó Neked az E240-esekhez utángyártott tárcsa?
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Enkodert%e1rcsa/HEDS_500_kl%f3n/IMG_2216.JPG" TARGET=_fnew>1"-os,500 osztásos,11mm az optikai rádiusza,az index sáv nincs rajta.

Hány db.-ot tegyek a borítékba???

Nem akarom rád erőltetni,de ha kínlódni akarsz....

PSoft

Jahhhh!

Cserébe...

Süthetsz nekem egy(kettő) 16f627-et.:)
A hexe is meg van!

s7manbs8

Nincs semmi, ez a tárcsa amit mutogatok, egy másfajta szedett vedett meglévő servo motoromhoz kell, nem érdekes ez annyira, amaz a tácsa majd kell persze elvileg 5 motorom van, abból 2 működik a másikhoz még majd szénkefe kell, meg lehet csapágyazás is.

Sütök én neked keszeget is, de PIC-et is tudok, amennyit csak akarsz.

PSoft

Nah,akkor írd össze...

Mennyi az annyi...

Aztán,jelentsd meg!

Gondolom,16f627-ed van a fiókba?
Küldöm a hexét.

A keszeget meg jó ropogósra,jó sósra...úgy szeretem!:)