Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

sanka74

Próbáld meg teljesen függetlenül elvinni egy próbavezetéket, ha Snecié a vezérlő, akkor FTP kábellel, én is így szűrtem ki. Jelszimmetrizáló van rajta?

lari

FTP kábel van rajta, de nem árnyékolt.
Jelszimmetrizáló az külön nincs az encoderen.

lari

Az encoderek A A_ B B_ I  I_ kivezetéssel rendelkeznek

000000000

Sneci vezérlővel és az encoder-el nem igazán lehet gond.
Tehát kizárásos alapon marad a kábel.
Gondolom a csavart érpárokat még véletlen se A,A_ B,B_ Z,Z_ illetve a +/- lett párosítva.
Mert a csavart érpárok és a negált jelek némileg zavarmentesítik a jelátvitelt.
Azt is feltételezem, hogy path hálózati kábel csirkefej levágásával jutottál hozzá az encoder kábelhez.
Amúgy több sebből véreznek ezek a CAT5 kábel kontra CNC gép vezetékezések.
Először nem árnyékolt.
Másodszor a path kábel valamennyivel jobban bírja a mozgatást mint a fali tömör CAT kábelek, de még így se lesz hosszú életű.
Használj LiYCY 8x0.14 kábelt hozzá 240Ft környékén volt az ára.    

lari

"Gondolom a csavart érpárokat még véletlen se A,A_ B,B_ Z,Z_ illetve a +/- lett párosítva. "
Ezt nem egészen értem...
Ha jól emlékszem olyan a párosítás, ahogy Sneci ajánlotta, tehát nem gyári patch kábel lett elvágva.
Liycy kábelt hol lehet beszerezni, ahogy nem 100m-es tekercsben kínálják?
Ez egyébként árnyékolt?

lari

A párhuzamos port beállításnál EPP vagy ECP a jobb?

besirkyjh

Szia  

Debrecenben pl akár cm-ben is lehet nagyon sokféle méretben .

Ha jol emlékszem az EPP és az automata a kerülendö .

lari

tyfspv43

Sziasztok!
Lehet, hogy a "Segítség béna vagyok" rovatva kellett volna de inkább ide tartozik. Kérnék egy kis segítséget. A Kozo féle SMC servo vezérlőt építgetem, és a nyákok teljesen készen is vannak. Viszont az atmel-eket nincs mivel felprogramoznom. Tudom, a honlapján van hozzá minden, de nem szeretném megépíteni, ha nem muszáj, a gyárit pedig 4 db felprogramozása miatt nem venném meg. Aki tudna nekem 4 db.-t beégetni, azt nagyon megköszönném!
Köszönet!

ebalint

Azért nézd meg ezt :

http://whatis.techtarget.com/definition/EPP-ECP-Enhanced-Parallel-Port-Enhanced-Capability-Port" TARGET=_fnew>EPP/ECP

Szerintem vezérlő & vezérlőprogram függő.

lari

Köszönöm, akkor megpróbálom majd mindkettőt külön-külön.

000000000

Kétlem hogy ez lenne a hiba, de ezt nézd meg.

http://cnc.emiter.hu/Pulse.jpg" border=0>

A pirossal bekeretezett résznél, ha neked 0-0 van akkor lehet meg is van a problémád. (4-4 érték lesz neked jó)
Ez egy olyan triviális hiba amibe nagyon sokan belefejelnek.

lari

Nekem ez nem jó, mert a nevezett gépnél LinuxCNC-t használok.

KBalázs

Szia, merre laksz?  
Nekem van ilyen programozóm ebay-ról, (bár még nem pörköltem vele).

000000000

Ezt annyira szeretem mikor úgy kell kiszuggerálni valakiből az információ töredékeket!
Hogy várod így a megoldást ???
Most ami eddig kiderült az lehet legalább 5-10 probléma összetett illetve egyenkénti hibája.
Lehet a PC, lehet a beállítás, lehet a kábel... stb,stb.  
Első körben vidd el a vezérlőt és a motort valakihez akinek van már működő konfigurációja és legalább a PC oldalt ellenőrizétek le, hogy mindig ugyan oda áll vissza a motor.
Ha már itt megdől a mutatvány akkor marad a kábel.