Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

ggdr57dg

A 2313A-PU és a 2313-20PU között árban mindenképpen van különbség, gondolom másban is. Én nem tudom pontosan mi, de mintha az olcsóbbik I/O-ban kevesebbet nyújtana. Ezt a pdf-ek alapján mondom, de tévedhetek. Ebbe a vezérlőbe gondolom jó az olcsóbb is (én eddig csak a drágábbat vettem...)

x4rhew5r3

Annak idején http://freecnc.hu/Downloads/Docs/StepDirIF88_open_1a/StepDirIF88_open_1a_kapcs.jpg" TARGET=_fnew>az első step/dir előtétekben az enkóder kezelést én is külön 2313-mal csináltam. Ennek assembly kódját szívesen elküldöm ha van rá érdeklődés. Jó kiindulási alap lehet a továbbfejlesztéshez. Nem volt gond a 2048-as enkóderekkel sem 3000-es fordulaton. Aztán jött az xmega sorozat amiben van hardveres dekóder, 32MHz óra, ....

A -20 a típusszámokban a 20 MHz-es változatot jelenti, anélkül csak 16 MHz az órafreki.

jv7pu3a5p

Tudtommal az A jelölés már új technológiával készül (kisebb szigetelőtávok). Ezek már 1.8V-ról indulnak, persze nyomott frekivel. És tudják a 20Mhz-et is.  
Szóval én már A-t vennék csak...
Elvileg a hex-en sem kell módosítani, legalábbis MEGA8 és MEGA8A esetében nekem nem kellett.

svejk

a 20 a MHz-et jelenti, de úgy emlékszem az A-s is ekkora helyből.
Az lehet hogy az A miatt kell kisebb módosítás...

fa_kukac

Üdv! Én most egy DSpic33EP512MU810 progiba próbálok AC servo alkalmazást beletukmálni, ennek saját perifériás QEI modulja van, (quadratura encoder interface) nem kell a procinak bajlódni vele, A,B,Index, Home bemenetek, több megával tud számolni,ugyanúgy a 3 darab PWM modul is önmaga dolgozik,(több is van benne) mint az AD ami az áramot figyeli, és korrigálja a PWM kitöltést. És 70 MIPS -el ketyeg![#wink]

svejk

De úgy emlékszem a Tiéd is megszalad ha megszakad az encoder vonal. Ezt kellene kiküszöbölni.

svejk

Persze a mezei vezetékszakadást egyszerűbb megoldani hardveresen...

x4rhew5r3

Nálam van egy fatális hibaszint, ami felett leold a vezérlő. Az mindegy hogy kábelszakadás vagy mechanikus felötközés miatt lépi túl a hibaszintet.

svejk

ks46twg3x

Szia!

Programoztam egy AVR-t az új hex-el.
A motorvezérlés szépen működik. A terminál ablak, ahol a hibát kellene kijelezze fekete.
WIN7 alatt fut...
Mi lehet a probléma?

kozo

Köszi a visszajelzést ...
Próbáltam a hibát javítani . Légyszi a weblapomon töltsd le az SMC terminal frissítés alatt található exe filét (kreáltam egy frissítés linket). Szerintem azzal rendben lesz a dolog . Ha mégse akkor mailben vagy itt légyszi jelezz vissza újra a hibáról .

ks46twg3x

Szia!

Most már tökéletesen működik!

kozo

s73tgf9vg

vjanos

Csak az árát rejtegeti még :)

Gondolom ez megvehető kit lesz? Jó a kezdőknek szóló leírás.