Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Encodert mennyiért lehet beszerezni legjobb áron és merrefele ? Tudtok valami jó helyet ? Szervó motorhoz.

000000000

Sőt, sok ipari gépen szinuszos kimenetű Heidenhain mérőléc/forgójeladó van. Lehet ez is ilyen.

000000000

Segítségre lenne szükségem, mégpedig a sufnicnc-s smc v1.2-t szeretném beleégetni az AVR studio segítségével, azonban amint megpróbálom a .hex-et a flash-be tenni, az nem engedi, mivel nem fér bele elvileg.

KBalázs

Nézz bele a hexbe, az egyik sor láthatóan rossz címre szól, ott vágd le (ameddig belefér a programtárba). Utána a fuse biteket ez szerint: Low: $EF , Hi: $D9

000000000

Köszönöm a segítséget,az utolsó pár sort kitöröltem,és így engedte felprogramozni.

s73tgf9vg

Sziasztok!
Jól tudom, hogy az SMC enkóder bementein már van feszültség osztó, meg felhúzó ellenállás?
Ha igen, akkor gondolom elég ha a 12V-os Omron enkódert csak egy optóval leválasztom?
6N139-est tudtam venni hozzá. Így jó a kapcsolás?
http://sware.hu/Cnc/Vegyes/Omron-encoder-to-smc.jpg" border=0>

000000000

Igen Lovi működni fog, csak így amikor logikai 1-et ad az enkóder, a kimeneten 0 lesz, emiatt érdemes felcserélni A és B bemenetet.(pc817-el is működik)

svejk

"(pc817-el is működik)"

Lehet hogy adott esetben működik, de legcsekélyebb mértékben sem ajánlatos. [#ejnye1]

s7manbs8

Az E240 motorba való szénkefét hol árulnak amit érdemes lenne megvenni ?

b4nm7gjvr

Szerzel egy nagyobb szénkefét, oszt' az eredetihez hozzácsiszolod, hogy méretben megegyezzen!

s73tgf9vg

Én is a Fränczy féle megoldást választottam, ugyan ilyen colos méretet (1/8" X 1/4") csak internetről tudtam volna beszerezni.
Habár Budapesten nem kizárt, hogy van cég aki árul.

s7manbs8

Meg az se mindegy milyen minőség azért, bár lehet a gyengébbek is bírják valahány órát ? Megmértem, tényleg ilyen coll méretes valami kell bele.

PSoft

s7manbs8

Ezekből a sapka is hiányzik, meg a rugós csatlakozó vezetékkel ...

s7manbs8

Lehet mindent csinálni, persze ha van hozzá eszköz ...