Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen,a leírás 20MHz-ről beszél.
A hex...ott van az,nézd csak meg!:)(az előbb...lemaradt)[#falbav]

designr

Valaki próbálta már ezt a vezérlőt...viszonylag olcsó..a cég elég komolyan fejleszt..
http://robot3t.com/products/motion-control/224-dcs3t-26-dc-servo-motor-driver-" TARGET=_fnew>DC driver
 ebay-on
http://www.ebay.com/itm/DCS3T-26-DC-Servo-motor-driver-/251515502877" TARGET=_fnew>DC driver DCS3T 26

smalla

Én is szemeztem ezzel. Szintén kíváncsi volnék, hogy van e valakinek tapasztalata.

000000000

Sziasztok,

a Profi2S vezérlők beállításához használt Servo Monitor szoftver nincs meg valakinek véletlenül? Hálás lennék, ha valaki fel tudná rakni vagy el tudná küldeni emailben az m_mzs kukac freemail.hu - ra

előre is köszi
Zsolt

ANTAL GÁBOR

Van valami róla nálam de kell egy pc guru aki kihámozza . Jelentkezek...

ksjus5vax

Sziasztok.  
Egy olyan problémával zargatnálak titeket nem nagyon ismerem a dc szervókat. Van egy gép min meg van zavarodva a z tengely nem pontos relief marásnál. gondol egyet lécsőt csinál minta ki csúszna a a patronból a szerszám. SmootStepper és Dugong  van rajta 400w os szervó van rajta. Encoder baj lehet ?  De Z turned of safe Z move hibát is jelez ha futás 0 ra van. Válaszotokat előre is köszönőm.

ksjus5vax

Bocsánat a helyesírásért és fogalmazásért 1 es. :D

ANTAL GÁBOR

Kérem jelentkezzen az akinek sikerült  a nagyobb Klaviós DCS810 es DC szervó behangolása.   E240 es motorral próbálom  sok buktatón túl vagyok de ami vasárnap jó volt az tegnap már nem . ( Ha erőszakkal kimozdítom a motort akkor átugrik, gyenge  )  Egyáltalán kinek van ?

ANTAL GÁBOR

A kérdés okafogyottá vált: Kiderült hogy az én vezérlőmhöz egy régebbi soft való.  Köszönet érte Tibor Györgynek

s7manbs8

Az E240 motorra encodert téve egy 4-essel kifúrom a tengely véget elég kemény anyag elég csak egy 4-es furat vagy menetet vágjak bele, ha egyáltalán belemenne a menetvágó. Utána csapágy ragasztóval beleragasztani egy 4-es tengelyszerű végű valamit majd arra rá a tárcsatartó.

ANTAL GÁBOR

Kifúrod 4 essel  beleragasztasz egy 8 hosszú csapot . A ragasztási palást = 4*Pi*8= 100mm2  Veszünk egy csapágy Loctite-t   aminek a tau ja 20N/mm2 .  Akkor a nyíróerő 2000 N  ez a 2 es sugarú tengelyen 4 Nm nyomatékot eredményez.  Még ha a felét veszed akkor is bőven elég  annak a tárcsának . Sajnos senki nem hisz a ragasztásban . Csinálj egy kampós csapot. Fúrd ki 4 essel és ragassz bele egy 4 es kampós csapot, majd akassz rá egy mázsát. Ki fogja bírni.

s7manbs8

Kösz, már közben menetet fúrtam bele, mert itt nincs semmi komoly eszköz eszterga meg ilyenek, meg ezt becsavarom erősen, aztán valami anyagot ráhúzok és saját magán megesztergálom valahogy majd. De már az is haladás hogy kifúrtam, mert már régen itt várja a sorsát és valamit jó lenne velük kezdeni, meg lehető legpénzspórolóbb üzemmóddal megy a téma.

PSoft

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/E240_tengelyhosszabb%edt%e1s/" TARGET=_fnew>Mondtam,hogy küld el azokat a mocikat!....megcsináltam volna!
Munkadíj fejébe,adtam volna hozzájuk az 500-as tárcsákat.:))

No persze,a tárcsák így is mennek!
Hadd pörögjenek azok a szervók!
(Csak hát így,kénytelen leszel Te felbütykölni a tengelyvégekre őket.:)
Mennyit is ígértem?...ötöt???

(egyébként,fölöslegesen kínlódtál a menetfúrással,semmi szükség ott a menetes csatlakozásra.
A Loctite tökéletesen megfelelt volna,mint ahogy Gábor is írja.

Sőt...még igazából a ragasztó se kell!
A csapos tengelytoldás darabja,szorosan belenyomva a tengelyvég furatába,és utána méretre esztergálva a motor saját forgásával.
Nem kell azt a toldást levenni onnan sose!:))

guliver83

Akkor tudom már kihez kel küldenem az én E240 motorjaimat! :)

PSoft

Eddig,miért nem küldted???
Nincs...dobozod?:))