Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Miylen op rendszer alatt, akkor a forrást próbáltad lefordítani ?

s7manbs8

Lehet az AYVR studioban is valami nincs jól beállítva akkor ?

hyuekyh7a

Igen azt hiszem az epromba az eredeti kód kell és utána ISp én  keresztűl átprogramozni.
Bár már régen volt mikor programoztam.

pisti73

WinXp. Csak a .hex file-al próbáltam.

s7manbs8

A hexét én as PonyPorggal szoktam beégetni, azzal sose volt még gondom, de nem a procid rossz pl. ? Mert esetleg olyan ok is lehet ?

pisti73

A procik jók, próbáltam többel is, újjal is. Más .hex file-al fel tudom őket programozni (működnek is). Nem tudom mi lehet...

s7manbs8

De ezt  anem tudomot, valami képet mutassál már, a program ott hogy néáz ki, amikor ezt kiírja ?

pisti73

A gép amin csináltam a programozást az kinn van a garázsban, holnap délután hazajövök és küldök Neked róla képet. Köszi addig is.

s7manbs8

Valahogy csak kiderül, mi az oka.

kozo

KBalázs

Olvass itt a fórumon vissza (pár oldalt), ezzel a problémával összefutottak páran, egyszerű a megoldása.

pisti73

Köszi, visszaolvastam, megtaláltam az általad leírt dolgokat. Most már elvileg beleférne a program de a Flash programozásakor az alábbi üzenet jelenik meg. Mindkét esetben különböző isp frekvencia beállítások voltak...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Vegyes/%c1tm%e9retez%e9s%20avr.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Vegyes/%c1tm%e9retez%e9s%20avr2.JPG" border=0>

KBalázs

Az adapter amibe beledugod a uC-t nem sérült, szakadt pl? Vagy az égetôdnek nincs valami baja? Én nem AVR studioval égettem be, hanem, már nem is tudom, (nem ezen a gépen volt), valami egész apró, eXtreme Burner, vagy Khazama nevû szoftverrel, azzal nem volt gond.

pisti73

Elvileg rendben van minden, a fuse biteket felprogramozza, de a flasch-nél "megakad". Tegnap rendeltem az ebay-ről egy usb-s programozót, majd azzal megpróbálom ha megérkezik.  

Holnap, holnapután nem nagyon érek rá, de utána kipróbálom azokat a progikat is amiket mondtál. Hátha azzal sikerül.  

Ahogy látom pesten laksz, esetleg tudnál segíteni a programozásba? Mikor vagy hétköznap elérhető?

pisti73

Csak nem bírtam ki, kiszaladtam a garázsba... Szóval a programozómat (hobbielektronikás) nem ismeri fel egyik program sem... Így jártam. Azt írja csatlakoztassak egy programozót.