Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

KBalázs

A fuse biteket legutoljára szokás felprogramozni. Gondolj bele, ha lezárnád (egy fuse bittel) a uC -t utána hogyan programoznád fel? (most rugaszkodj el az Atmeltôl, bármi procira általánosan). Tehát elôször törlöd, utána programot bele, utána a fuse biteket bele.
Nem tudok személyesen segíteni mostanában.

pisti73

Tudom, tudom, csak kipróbáltam azt írja e. Mindig a 2. képen lévő dolgokat írja ki.

Azért köszi!

pistikeid

Sziasztok nincs valakinek infója egy Picodynac DG220 tipusú frekvenciaváltóról?
Minden érdekelne főleg a bekötése,illetve a paraméterezése.

Üdv

kozo

Fehérváron kért valaki tőlem felprogramozott 3db Attiny2313-at . Legyen szíves mailt küldeni ...!

kozo

Fehérváron kerestek ill. kértek tőlem SMC hajtásokat . Aki magára ismer legyen szíves jelentkezni , mailt küldeni ...!  

tibs

Szia!

Nem én voltam de érdekelne 2db.

Sajna a DCS303 nem indul el olyan kis motorral mint amilyen a nyomtatókban van.
Remélem az SMC igen.?

s7manbs8

Az SMC elindít kicsit is, annak mindegy

tibs

Kössz.

A DCS303 is megy kis motorral csak bekapcsoláskor kell egy nagy motort párhuzamosan rákötni és ha beindult akkor lehúzni.
Utánna megy szépen gond nélkül.
Kicsit macerás igy indulni de egyébként fázishibát jelez és meg se moccan.

pisti73

Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy az SMC vezérlő mekkora felbontásig kezeli "biztonságosan" az encodereket?  

Ha gyakorlati tapasztalata van valakinek az is érdekel...

svejk

http://elm-chan.org/works/smc/report_e.html" TARGET=_fnew>Benne van a leírásban
400-as encoderrel 3900 1/min az elméleti maximális felbontás.

kozo

500as encoderrel mechanika nélkül 3400rpm et tudtam elérni . 24V 90W os motorral . 28V os tépfeszről.

guliver83

Nálam is sikerült ennyit elérni az E240 szeró motorral.

És azt kipróbálta már valaki, hogy jóval kisebb felbontású encoderrel mennyit lehetne elérni?  

svejk

A képlet kisebb encoderre is igaz.

svejk

De extrém kicsi encodernél gondjaid lesznek a visszacsatoló hurok beállításával.

pisti73

1000-es enkóderrel akkor nem érdemes próbálkozni?