Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Bocsi, most látom már leírtad a lényeget.

nffab2gnr

ˆ PSoft   2014. jún. 09. 00:00 | Válasz | #12474  

Jövő hónap,tizenkilencedikén reggel...zsebrevágok három,500-as HEDS optikát(meg az öt db.tárcsát,amit ígértem).  

Ha ott leszel...és megkeresel,akkor...a Tied a három optika is!  

Ha nem,akkor...hazahozom őket,a zsebemben!:(

Szia! Ezt írtad elektronnak anno,de nem tudom létrejött-e a találka.Remélem nem ,mert akkor maradt rengeteg szénkeféd.:)))
És most jön a lényeg,akár 4 db is kellene nekem a 240 motorokba.[#wave][#wave]

PSoft

Október 4.-én reggel...zsebre vágok négy db.E240-es motorba való,faxa utángyártott szénkefét(a másik zsebembe:).

Ha ott leszel...és megkeresel,akkor...a Tied a négy szénkefe.

Ha nem leszel ott,akkor...hazahozom őket a zsebemben!:(

Így...jó lesz???

Egyébként,elektronnak,nem is ígértem(akkor)szénkefét!:))

Komolyra fordítva...
Kérek egy postacímet magánba,ha annyira "sürgős".
[#wave][#wave]

nffab2gnr

Azt hiszem a zsebre vágós módszert választom, én is megyek Fehérvárra.
De ha hirtelen sürgős lenne jelentkezem.[#wave][#email]

guliver83

Lassan nem lesz annyi szénkefe, amennyire igény lesz!! Pedig nem egy nagy valami csinálni, de ha már készen van akkor az a legjobb megoldás.
Nekem csak 6DB kellene akkor ! És 3 encoder és optika hozzá! [#taps]

PSoft

Ok!

Előtte,azért még "kiabálj rám",nehogy üres zsebbel induljak el.:))

PSoft

Neked meg,most nem írok semmit!:)
Mindjárt megmondom...személyesen!:)))

nffab2gnr

Nem emlékszem,hogy ki hirdetett itt a fórumon kapcsolószekrényeket,de keresek kb:500*300 méretet,vagy valami hasonlót.

jani300

Van 3db bontottam . Valami hasonló méret . Az egyik kültéren lehetett látszik az ajtón . Egy biztos felesleges . Megnézem a méreteket . Lehet posta se kell :)

ks46twg3x

Szépen megoldottad.
Gratulálok!

guliver83

Jó Reggel Mindenkinek!!!

Megépítettem az SMC digitális DC servo motor hajtás, elsőre indult gond nélkül tökéletesen, de még be kellene hangolni a motorhoz, mert az nem annyira jó,nagyobb fordulaton letilt a vezérlő.
Tudna valaki egy kis segítséget adni a beállításba.

Van ez a http://sufnicnc.com/SMC/SMC2.3_terminal_program/SMC2.3%20terminal.JPG" TARGET=_fnew>terminál amivel be kell állítani, de sok mindent nem értek belőle, letudná írni valaki, hogy a P0 tól P7 ig mit is jelentenek a beállítások.

Én ahogy értelmeztem fordítottam  

P0-(velocity limit)  sebesség limit a motor sebességének a limitje lenne?
P1-(veliciti feedback) sebesség visszajelzés, enkóder felbontását kellene beírni?  
P2-(P gain)
P3-(I gain)
P4-(torque limit) a motor kimenő nyomatéka  
P5-(EMF)
P6-(gear ratio) maximális sebesség arány , vagy áttétel  
P7-(D gain) áttétel  

svejk

Olvasd el az eredeti leírást, ott vannak képletek mit, hogyan kell kiszámolni.
Azt sajnos nem tudom, hogy közben már mennyire lettek ezek a részek megváltoztatva a most használatos programban.

guliver83

Hát igen már egy jó ideje olvasgatom azt az oldalt. Gondoltam hátha van valaki aki egyszerűbben le tudná írni, hogy mit miért kel beírni.

ggdr57dg

Olvasd el a #12073 hozzászólásomat, talán segít.

guliver83

Most jelenleg egy 500 osztású enkóder van a motoron és azzal tesztelem, de van egy ugyan ilyen tácsa csak 100-as osztású az jó lehet az 500 optikához?