Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

"De Tibornak ezek a referencia minőségi szervó motorjai..."
1. Neked meg ez a sokadik ferdítésed.
2. Ez a motor sajnos egy korrekt DC motor, mert 1500 rpm és 0.327 Nm az valóban ~49-50W.
3. Arról meg egy tesztelőnek tudnia kellene,
hogy egy ablaktörlő motorszerűség függetlenül a kétirányú lehetőségtől ha már bekötik egyszer, egyirányba szokott forogni.
Na kb. ennyit érnek a Te tesztjeid, hiszen "ekkora" tudás mellett végzed őket!:)
4. Képzeld, ha profi szervomotorokat linkelnék  ebben a kategóriában (mellesleg azok is voltak már hetekkel ezelőtt CMC 2600 series, #10101), vannak, azok nyilván csak jobbak lehetnek, tehát méginkább megfelelnek.:)

De Péter tényleg végre tegyél már spongyát erre az egészre, neked jobb ha a Fórumozók gyorsan elfejetik a dolgaidat minél előbb ezügyben.

svejk

Guglizzatok kicsit mielőtt pálcát törtök a fejem felett :)

s7manbs8

Én is mikor ez kezdett izgatni, levezettem magamnak, és heuréka, jé tényleg így van.[#eljen]

bmejdz9nu

Svejk Indián Tesót azaz "forgácstársat":) Kell(ene) megkérdezni...  http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1179043794" TARGET=_fnew>Ő a "szerzője" a #2-es képletnek.... De ez a képlet biztos Oké :) De lehetne diskurálni Ohm törvényén is :)

s7manbs8

Tessék ilyen a logika művészete, ha használjuk, itt is 4 ponton megcáfolja, a rossz állításokat. [#eljen][#eljen]

000000000

Na basszus, ez aztán a szervo méretezési színvonal: lassan azon ne nyissunk vitát, hogy 1+1 az mennyi? :))))[#nevetes1][#nyes][#guluszem1]

svejk

Egyébként a 6,28 nem olyanmint  "nullnyóc"... Sokkal nevezetesebb szám, mégpedig 2*Pi :))

bmejdz9nu

Igazat beszélsz! "Ez a motor sajnos egy korrekt DC motor" = igen DC motor...

De Tibor tényleg végre tegyél már spongyát erre az egészre, neked jobb ha a Fórumozók gyorsan elfejetik a dolgaidat minél előbb ez ügyben.[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

s7manbs8

Amúgy nem rossz ötlet az Ohm törvénye sem. Nem ártana néhány alap összefüggést összeszedni, amikkel nagyon sok következtetés levonható egy adott feladat esetén, ezek főbb irány mutatást adnak már az elején, mint az energia megmaradás törvénye is, ami segítségével Tibor45 bemutatott néhány következményt, anélkül, hogy integrálni vagy differenciál számítani kellett volna. Közép iskolában is, gyakorlatilag ilyen módszerekkel mutatják be szinte az összes tudományos eredményeket.

4um5b65d

Egy kicsit olyan érzésem van mint mikor megvettem a zöld festéket, aztán kibontom a dobozt és piros volt benne. Akkor félretettem a logikus gondolkodásomat, visszacsuktam a dobozt és bólintottam, hogy hát zöld van ráírva akkor ez bizony zöld. :)))
Valami kánya van a képlettel. Nem lehet azonos módon behelyettesíteni a képletbe egy 16x5-ös orsót és egy 100x5-ös orsót. Pedig mindkettőnek azonos az emelkedése. Akkor most hogy is van ez? Beszéljük már meg, hogy mi lehet itt a bibi. Nem néztem utána, hogy google szerint mi a helyzet, csak a logikát veszem alapul. Az nem hiszem hogy átbaszkurálná a fejünket.

bmejdz9nu

Na végre.... haladunk... Tibor elfogadtad a képletet! Ennek örülök!

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1179043794" TARGET=_fnew>A képletek és számítások topik #2-es képletét ismered? Ezt elfogadod?

"egyenesvonalú erő(N)= 6.28 * forgatónyomaték(Nm) / menetemelkedés(m)"

000000000

Nagy gyerek vagy te Varsa, ezért kedvellek az összes sületlenséged ellenére!:))

bmejdz9nu

Én is :)

Na akkor számolj a #10520-es képlettel 1000N-ra... egy motort, egy nyomaték igényt a motortól!!! Pl. 4mm-es em. orsóra...
Na... légyszi... kérlek... Nem fog (annyira) fájni... mint gondolod:)

"egyenesvonalú erő(N)= 6.28 * forgatónyomaték(Nm) / menetemelkedés(m)"

svejk

10 mm/s megmunkálás
1500-2000 mm/perc gyorsjárat
1000N előtolóerő
4mm emelkedésű orsó
1:3-as áttétel
kb. 50W-os motor

Ez egy működőképes gép adatai.

Két igenlő, vagy beleegyező válasz kérek, várok, könyörgök tőletek!!!
(estleg még egy kézfogásos ikont:))

Na, légyszi-légyszi...:((

000000000

Laslie! Semmilyen bibi nincs. Menjél inkább esztergálni, ahhoz ezt nem kell tudnod!:)) Bár ki tudja, nagyon nem mindegy, mennyi erővel kell tekerned a keresztszánodat, igazán tehát ezt mégis csak illene tudnod![#vigyor2]