Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia Péter  

Miért adsz másnak munkát ?Felsoroltál pár paramétert és most ezek szerint már le is tudod vezetni a képletet konkrét számokat kapva .
Utánna meg majd meglátjuk milyenek a hozzá szolások .

A másik dolog : vagy hülyeséget kérdeztél vagy hülyeséget válaszoltak de a szerzöi jogok a Tibor tulajdona ha fejre állunk akkor is 100%-ban még egyszer 100%-ban Öt védik .
[#nezze]nézz utánna jobban .

bmejdz9nu

Menjél! Én is felhívtam az ügyvédemet! Minden oké = közzétetted + szereplő vagyok benne! Sőt... köszönöm előre, nekem akkor már nem kell!

Persze jobb lenne a számításodat megvédened mint diplomamunkát... vagy bedobni a kukába... azaz elismerni az elszámolásodat.

bmejdz9nu

Olvastad a pdf-et? Mint Varsányi Péter mint főbolond részt is? Miért nevezett a PDF-ben név szerint? Erre van joga :) Sajnos... nincs. Stb...

ukcge40u

Péter, tényleg be fogjátok tiltatni a fórumot...
Én most téged kérdezlek, személyesen (személyeskedek):

Van egy áru. Annak van egy ismertetője. Abban valószínűleg az van leírva, hogy az adott áru milyen fain, és nem a másik ugyanilyen, de más gyártotta árut fogja fényezni.
Szerinted az ember normális ésszel hihet ilyen ismertetőknek?
Te, mint ilyen dolgokban járatos emberke... melyik a drágább motor?
A 20W-os, vagy a 400W-os?
Melyiket fogja ajánlani a gyártó a rendszeredhez? Az optimálisat?
Nagy büdös lórosszt!
Amelyiket még le lehet nyomni a vevő torkán a lehető legdrágábból. Mert a vevő fogyasszon és vásároljon.
 Nem fogja neked egyetlen motorgyártó sem mondani, hogy ugyan, ne vedd meg tőlem ezt a nagy motort 300pénzért. Van itt egy kisebb, meg olcsóbb is, és az pont ugyanolyan jó lesz, vagy még jobb is.
Melyik gyártótól várhatsz ilyet?
És ha neked nem is mondják, de miért übereli mindegyik cég a saját progiját? Vagy közös megegyezéssel miért mindig a drágább jön ki jobbnak?
Tehát gondolkozzunk, és attól várjunk igazi eredményeket, akiknek nem áll érdekükben azt meghamisítani.  

ukcge40u

Teljesen pártatlan segítőink ebben a számológép, és a fizika.
Őket nem lehet részrehajlással vádolni, csak az igazság jön ki belőle.

bmejdz9nu

Nem személyeskedek... írtam. :)
De egy 20W-os motor és egy 100W-os motor között egy alapvető különbség van: Egyikkel működik a másikkal pedíg nem a PDF-ben (el)számolt hajtás...

bmejdz9nu

Teljes egyetértés részemről!

ukcge40u

Akkor hanyagolni kell a számolóprogikat, felnyálazni egy szép új füzetet, és végigvésni az egészet.

Jó legyen, nem működik a 20W-ossal, de a 100W-ossal már igen. Akkor Hurrá!
Ha viszont már működik a kütyü 100W-al, akkor mi a fenének 400W, vagy akár 240W?

bmejdz9nu

Tölts le a Yaskawa progit... ha képletekkel akarsz számolni...  
Képletekkel számol ... azaz megmutatja a számolt képleteket és adatokat... csak automatikusan csinálja, emberi hiba lehetőség nélkül.

Ha 100W-ot (mert annyi kell hozzá) elfogad Tibor a számításához akkor mehetünk tovább... azaz beismeri a tévedését.
... és el fogom magyarázni érthetően(!) érvekkel-képletekkel, hogy az én gépemen miért van 280W-os !!!
(Sajnos ezt sem akarja a "szerző", hogy megtegyem... ezért titkolja a motor pontos megnevezését és ezzel az egész topikot blokkolja...stb...)

De amíg ez a "lehetetlen" 20W-os (sz)ámítás van "forgalomban"... addíg nem lehet továbbmenni...
Pedíg látom, hogy érdekel... és meg is fogod érteni az összefüggéseket a végére... ha tényleg akarod...

s7manbs8

#10238-at nem látjátok ?

D.Laci

Plágium, szerzői jogok... na nemá akkor semilyen képletet nem lehet nyilvánoságra hozni... csak modositással pl: 2*2= néha őt... ja izé ez egy film címe.. akkor legyen 2*2= 31 ... :)

bmejdz9nu

Majd a bíróság remélhetőleg hivatalból kirendel egy szervótechnikai szakértőt aki véleményezi Tibor számítását! (legalább lesz már hivatalos szakvélemény)
Tehát majd "dezinformációnak" minősítik vagy egy "mérnöki" viccelésnek a hobbystáknak?...[#nevetes1]
Én mint ennek az írásnak "szenvedő alanya" néven nevezve pedíg... nade ez még ráér...:)

HJózsi

"Adásszünet" idejére alternatív fórumkén ajánlom az indulatoktól elragadtatottak figyelmébe :  

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9022994" TARGET=_fnew>Miben segít a pszihoterápia és linkek ...

enjoy!

ukcge40u

Azt hiszem, most már minden világos, és mindent értek.

bmejdz9nu

Ha 100W kell (azaz 0.3Nm-es egy 100-as moci) a Tibor számolásához amiben 1/2-es lassító és ezáltal nyomatéknövelő...(és persze "cserébe" sebesség csökkentő)
Akkor könnyű belátni, hogy ugyanez a mechanika direkthajtáshoz 200W-os (0,6Nm) motor kellene (nyomatékoldalról nézve persze)
Ha az orsót 4mm emelkedésűről 5mm emelkedésűre cseréljük az 25% különbség = 250W...
Ha a mozgatott orsó nem 16mm-es átm hanem 20mm-es és a mozgatott tömegek valamivel magasabbak mint a Tibor számításában = 280W...

Ez az én gépemen: 280W és 0,7Nm-es motorok vannak (Bautz 642)... de ha visszalapozol itt ebben a topikban... már ki is kiszámoltam.