Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/munk%e1im/DSC00465.JPG" border=0>

000000000

át van állitva mm-re?

dosalaszlo

Igen és valószínűsíthető, hogy ez a vacak tényleg pixel alapokon nézi a reliefeket és ezért csinálta ezt. Ráadásul a 60 egyforma alakzatra sem egyforma marópályát generál. Csinált is egyből egy 1.512.867 soros G kódot :-)

000000000

szia Lászlo!sajnos este már nem voltam "artcam kőzelben,hogy utánna nézzek a problémádnak,de ma meg teszem!:)

000000000

Sziasztok!
Egy kérdéssel zavarnék. Ha IGES vagy STEP modelljeim vannak, hogyan lehet őket az ArtCAM alá "becsalni"? Feltelepült hozzá egy PS-Exchange nevű dolog, ami tud "DGK" formátumba konvertálni, de az ArtCAM ezekben a fájlokban nem talál semmit, hibaüzenet...

Köszönöm előre is.

Üdv
P.

000000000

az art cam elég kényes progi,és nincs nálla kompromisszum!

000000000

Helló Páter!

ArtCam csak .3da, .3ds, .3dp, .dxf, .stl és .dmt fájlokat tud importálni. Ha segítségre van szükséged, megpróbálhatom neked átkonvertálni IGES- ből. A progi nekem nincs meg de a munkahelyemen tudok konvertálni. Üdv: Madaras László

000000000

László, köszönöm a felajánlást. Elküldhetem kíváncsiságból a modellt, de ha bonyi, akkor nem ez lesz a jó megoldás, mert főleg ilyen dolgokat szeretnék majd marni, és a "Kezdő" topicban leírt problémával küzdök, egyelőre. Alternatívaként szerettem volna megpróbálni az ArtCAM-et.

Üdv

P.

000000000

Természetesen küldheted. Holnap délután visszaküldöm .stl-ben.

000000000

Valamit nem értek. :-) Az én ArtCAM-em nem tud STL-t importálni, pedig a Solid Edge tudna exportálni. Megfordítva a kérdést, melyik ez az ArtCAM? Nekem 2008 "Pro" nevű van.

Üdv

dg8n4i8x

Tud az!

Csak a menüben a relief/import 3dmodel alatt van...

000000000

nekem is ez az évjárat van meg,de nekem nem volt még gondom vele.

robroy007

az artcam sajnos nem az ilyen dolgokra van kihegyezve  

inkább próbáld meg edgecam-ban, ott legalább a forma paraméterei alapján készül a pálya  
AC-ban örülhetünk ha van elég felbontás egy nagyobb munkadarabnál ami már megfelelő lehetne

korábban kellett disznósajthoz  hozzá illő vákuumformákat készíteni húsiparnak  
kaptam mindenféle formátumot solid edge-ből amit az edgecam  csont nélkül és jól kezel, de örültem ha a végén dxf-ből artcamban meg tudtam csinálni (az ívek csak kb 5-10mm-es szakaszokból lettek végül készek)

az én személyes nem szakmai véleményem az artcam nem alkalmas, vagy csak nagy nehézségek és kompromisszumok árán képes alkatrészek előállítására szerszámi és lakatos ipar számára

inkább valami más delcam vagy egyébb szoftwert kell nézni a feladatra

power mill edgecam stb

000000000

jol mondod!mint ahogy a nevében is benne van,ez nem egy alkatrész progi,itt az "art a lényeg,a diszitő elemek készitéséhez készűlt ez a progi,és tudom állitani,hogy abban szuper,és hajszál pontos!:))

000000000

Értem, és köszönöm a felvilágosítást. SprutCAM-et használtam eddig, csak ki szerettem volna próbálni mást, de akkor ez inkább az edgeCAM lesz. A 2D-s táblából kivágós feladatokra meg használom tovább az ArtCAM-et.

Üdv

P.