Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/%d6NT%c9SZET/K%e9p055.jpg" border=0>
Használta valaki a 2008-as MILLWIZARD menüt ??
Nekem nagyon jo lenne csak a null pont beállitásnál elakadtam .

000000000

Szia Nádházi kolléga!
A turulmadaras modellt esetleg el tudnád-e nekem postázni. A fiam szülinapjára csinálnék egy olyan tolltartót amin a nemzeti madarunk díszelegne.
Ezenkívül jó lenne még nekem még a nagy Mo. domborműves modellje, ha esetleg az is megvan neked.

robroy007

engem is érdekelne nagy Magyarország

edcsdh6wa

Sziasztok!

Lsz. segítsetek
Artcam-ban hol lehet megadni a vágási irány?
Ha a forgási irányával ellentétesen halad a maró az anyagban, akkor a kék hab revés lesz. Másik irányban nem. Artcamban default az irány (ami nekem rossz), nem tudom változtatni valahol???

Köszi.

Sys_m

robroy007

egy kicsit dolgoztunk:

http://cnctar.hobbycnc.hu/robroy007/artcam/DSCF2223.JPG" border=0>

ilyen domborító szerszámokat még nem láttak a nyomdában, de lehet a Philips-nél is sokáig fogják még nézegetni

http://cnctar.hobbycnc.hu/robroy007/artcam/" TARGET=_fnew>többi kép

3vv2btrhv

edcsdh6wa

Sziasztok!

Küzdök az artcam-mal. Az óramutató járásával ellentétes szerszám irányt a pályageneráláskor kell kiválasztani, katt a vektorra jobb klikkel, majd kiválaszt "make closkwise, make anticlockwise", majd pálya generálás (Now). 2D Profiling funkciónál nem hajlandó, csak óramutató irányban haladni. Nálam van a baj, vagy ez így működik???

Robroy 007: Szép munka!

Sys_m

s5f8tmfv3

edcsdh6wa

Sziasztok!

Artcam szerszámpálya irányának megváltoztatása(egyszerű volt a megoldás, csak nem láttam a fától az erdőt):

2D Profiling>(marás mélység beállítása, szerszám kiválasztása, ecetera-ecetera...)
FONTOS (amivel sokat szívtam, egyszerűen nem találtam a beállítást)
Cut Direction. Climb Mill mellet lévő kis nyílra kattint>Climb mill(ótamutató járásával megegyező irány); Conventional (ótamutató járásával ellenkező irány) kiválasztási lehetőség
A többi lépés már ugyan úgy kezelendő.

Sys_m

0gbwyh99

[#circling][#buck][#vigyor2][#eljen][#eljen][#eljen][#eljen][#eljen][#eljen][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#wow1][#wow1][#wow1][#wow1][#wow1][#wow1][#wow1][#wow3][#wow3][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#wave][#wave][#wave][#guluszem1][#guluszem1][#guluszem1]  EZ GYÖNYÖRŰ !!!!!!!!! CSODASZÉP !!!!
Elárulod a finomító fogást milyen maróval és milyen fordulaton csináltad ?

robroy007

Sziasztok!

A piros anyag egy kőpor vagy valami hasonló töltetű poliuretán gyanta (azért, hogy keményebb és kopásállóbb legyen, mint a gres csempelap)

a simítás egy menetben ment a marással mivel a mélységek max. 1mm-esek
 a szerszám R0.3 gömbvégű maró 45-50000 fordulaton 2,1-3,0m/perc előtolással

minden darabot kétszer  csináltunk meg mert a műgyanta formája 0,1mm-el mélyebbnek kell legyen

3vv2btrhv

Mire fogják használni ??(piros poliuretán )

Szedlay Pál

Az átmérő 0,6mm maró milyen fogyásmélységnél tudta acélban a 2m/perc előtolást

robroy007

acélba még nem próbáltuk soha

esetleg ott is tudhatja tömör keményfém de nagyon észnél kell lenni a pálya tervezésnél  

ami kimaradt és az egyik legfontosabb paraméter 0,04 mm az átfedés a pályák között korábban 0,031 volt de gyorsítani kellett a melón

ami a képeken látszik rézvéset (két példányban) az gyakorlatilag tervezéssel (3d), gyártással együtt csütörtök délutántól kedd reggelig készült el az aluminium blokkokkal együtt  
és kb 2 millát ér bevezető áron nem számítva, hogy minden ilyen részletgazdagon van kivitelezve

Tibi a piros elem fogja a papírt a rézbe nyomni és így fog elkészülni a domborított termék

s7manbs8

Milyen az a gép, szervós ? Jó gyors a mozgása !