Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

robroy007

Szia Mihály!

milyen megmunkálási folyamatban akarod csinálni a dolgokat a reliefen(Z Level  Roughing nagyolás, Machine Relief simítás)?

ha ebben a sorrendben csinálod akkor értelem szerűen a nagyoló szerszám valamennyit ráhagy a simító szerszámnak az anyagból ezért kell mélyebbre mennie

ezt a legjobban úgy lehet kihasználni ha kicsi anyagráhagyás hagysz, és a szerszámnak kicsi stepdown értéket állítasz be

mekkora szerszámmal akarod simítani?  
a stepdown érték az átmérő 3-7%-a legyen csak, 5% fölött a d=0,6-es maró már helyenként csúnyán dolgozik

nagyoláshoz mi d=3 szármarót használunk 0,2 ráhagyással 0,2-0,3 stepdown értékkel a d=0,6 simító maróhoz de ha a grafika megkívánja akkor kisebb szármarót kell alkalmazni ez leginkább a simító terhelhetőségétől függ

egy kicsit több infót írhatnál még, és akkor talán többet tudok segíteni

üdv Robi  

Nemes Mihály

Szia Roby  

a méretek ugyan azok amiket leírtam,  (Z Level Roughing) D 6mm sima végű,  eddig sima az ügy a számomra is. és innen jön a bibi , honnan tudom megadni hogy a simításhoz (Mach. Relife) el van végezve a nagyolás és már csak a simítás csinálja , ne m pedig a teljes maggaságtól!?!?

robroy007

nekem eddig minden esetben normálisan működött a simítás és sosem kellett beállítani sehol sem, hogy volt-e nagyolva

így látatlanba nem tudok segíteni sajnos esetleg ha telefonon beszélnénk talán többre jutunk vagy esetleg küld el az art file-t

üdv Robi

Nemes Mihály

Az nagyon jó lenne ha kaphatnék egy számot az email címemre vagy skype címet vay msn címet  

ha lehetne feltennék egy pár kérdést  ???

üdv  Nemes

si9tu4c3h

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni! A képen látható tálat szeretném kimarni, hogyan kezdjek hozzá ArtCam-ba? Van valami egyszerű megoldás, vagy megkel rajzoljam vektorosan? Úgy próbáltam már, hogy a képet betöltöttem, és aztán a Face Wizardot végig zongoráztam, elég jól néz ki, de domború lett, nem pedig homorú. Van valami megoldás az átalakításra? Vagy egyáltalán ne így csináljam?
Előre is köszönöm!  
http://pinyoszphp.uw.hu/upload/1.jpg" border=0>

robroy007

mindenképp rajzold meg vektorosan
sokkal hamarabb eléred a kívánt eredményt

a megvannak a vonalak onnan 10-15 perc a cél

0gbwyh99

Esetleg nagyobb felbontású képed nincsen ? Engem is érdekelne a tál elkészítése !! [#worship][#worship][#worship][#wave]

kfhhyweby

Üdv nektek!

Itt egy link sp-ket letölteni ARTCAM-hez

http://www.modelmaster.com/software.php

000000000

hali.
de mejiket is töltsük le
?

robroy007

vigyázzatok mert esetleg a nem licencelt verzió későbbiekben kérheti a licencet!!

amúgy az artcam-ot csak egymásra épülve lehet patch-eni nem tud csak mindig eggyel alacsonyabb verzióra települni

robroy007

valaki ismeri esetleg a powermill-t

illetve, hogy a topicnál maradjak a jewel smith-t

megvan mind a kettő működik is csak sehogy se boldogulok velük sajnos

ha valaki tudna segíteni jó volna

dg8n4i8x

hát a powermill-el én sem jutottam sokra...
a jewel smith-hez sokat segíthet http://artcam.com/videos/jewellery.htm" TARGET=_fnew>EZ Ha megnézegeted a lényegre rá lehet jöni szerintem a többi meg adódik az artcamból...

robroy007

hát még párszor át kell majd néznem mire menni fog

köszönöm a segítséget

dosalaszlo

Egy szép cicafej rajzra volna szükségem!
Tudna valaki ebben segíteni?
Köszönöm!!

3vv2btrhv

Szia Balu  
Hogy állsz a Ivfényes fémolvasztással ??