Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

9b6n3fn2n

Üdv mindenkinek!
Ezt a tipusú menetmarást az AC-ben, vagy a Mach 3-ban le lehet programozni?
https://www.youtube.com/watch?v=PUTb6oM1NOg

000000000

Sziasztok!
Artcam-ban lehet olyat csinálni,hogy egy munkadarabon belül van fúrás,zseb marás,kontúrozás és amikor minden megvan akkor egy szerszámpályának lementeni? Ne külön külön keljen lementenem,és utáne öszeraknom!!

D.Laci

Szerszámpálya mentésénél bal oldatról áthelyezed az a szerszámpályát amit szeretnél menteni, sorrendbe rakod, és mented.
Ha jól emlékszem...

000000000

Megpróbálom köszönöm!

bznc93pf5

w0hgtwf3w

Miután legenerálod az összes pályát külön  külön akkor jön a sorba rakás.

És utána emlékeim szerint azért még a toolpath merge ikon használatával össze kell "füzni" a különböző szerszámpályákat.
És itt egy külön nevet tudsz adni az egésznek.

tfpk6pks3

Majd ne lepődj meg.
Csak az azonos szerszámokkal készült pályákat tudod egybe menteni.

tibs

Ha "ATC"-s posztprocesszort választasz akkor egyben tudod
menteni viszont figyelni kell hogy minden szerszámnak más "T" számot adjál mert alapból mind T1.
Ha NEM "ATC"-s posztprocesszort választasz akkor ha több T számot használsz hibát jelez.
Ha a Mach3-ban nincs automata szerszámcsere beállítva akkor az akad ki.

90p3mhzrp

Tiszteletem!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Szeretnék a gépemmel rajzokat készíteni. Letöltöttem az Art Cam-et. betöltöm a dxf fájlt megcsinálom  a szerszámpályát de nem tudom kigenerálni a G-cod ot. Nem jöttem rá, melyik az a menü ahol generálni lehet. Már arra is gondoltam hogy a demó verzió miatt nem megy.
Előre is köszönöm!

90p3mhzrp

Tiszteletem!

Rájöttem hogyan tudok g-kódot generálni.
Mivel 3d-nyomtatóval szeretnék rajzolni, és ezt arduinó vezérli, nem tud körinterpolációkat. Vagyis a köröket nem csinálja meg. Milyen formátumban kellene kimentenem?
Előre is köszönöm.

PITU

sziasztok

win 10 alatt használja valaki az Ac2008 - at ?

mennyi idő alatt töltődik be ?

nekem kb:3~4 perc :(
és ha meg szeretnék nyitni egy filet az is majd 5 perc

win7 alatt  sokkal gyorsabb volt(söt xp volt a leggyorsabb)
valamit be kellene állítani még ?
ha igen , mit és hol ?
köszi a válaszod

PITU

a helyzet rosszabbodott :(
már egy szimpla mentés után is lefagyott

DE AZTÁN MA!!!!!!!!!!!!!!

a 7. újra telepítés után begyorsult és ha minden úgy működne mint régen :)

remrendes

Nem gondoltam meg upgradere? Kering mar 2016 is a neten.

noctiluxx

Urak!
Szerszám ügyben (vagy nem) szenvedek kcisit. A mellékelt képeken látható réz nyomószerszámokat csinálom.
Artcam, mach3, kis marógép kínai motorral. 6 és 3mm a nagyolás, utánna 24 és 30 fokos gravírral megyek, 1 és 0.2 hegyűvel.
Az a gondom, hogy a vágóélnek körben 0.1mm-nek kellene lennie, de teljesen kiélezi.
Ameddig eljutottam:
Amikor nagy a munkadarab, nyilván meggörbül nagyoláskor, ezt elfogadom.
A motor futása jó, 0,01 maximum
A z beállítás érintővel történik, ezzel nincs gond.
A szerszámokat a Motoros kolegától rendeltem (pcbcnc), leveleleztem már vele, elméletileg a szögek és a hegy átmérője is rendben van.
Artcamben a szimuláció jól mutatja, a szerszámok ott is jól vannak beállítva...

Szóval mit csinálhatok rosszul? Illetve készít e még valaki ilyen gravírszerszámokat itthon?

PSoft

Azt írod, Motorostól vetted a szerszámokat/gravírtűket.

Ő, kitűnő minőségű gravírtűket élez, ott...nem lehet hiba!

Van Őneki itt a Fórumon, egy saját topikja, tele jó,és idevágó dolgokkal.
Nem tudom, ezt az írását olvastad-e már?[#nemtudom]

[#t184p79#]