Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Régen használtam az ArtCam-ot, lehet hülyeséget mondok.
Ha kijelölted a pontot akkor a nyilakkal tudod mozgatni (jobbra-balra, le-fel), vagy a ponttól lefelé rajzolsz egy 5mm vonalat, és a pontot a segéd vonal másik végéhez mozgatod.

tfpk6pks3

Az AC iparművészeti programm, nem ipari. Nem az ilyen nagy pontosságú dolgokra van kihegyezve...
Legjobban akkor jársz, ha a Vector tools - poliline eszközével rajzolod meg a vektort. Avval egy ilyen vektor minden pontját, pontosan meg tudod határozni
Ha tényleg nagyon pontosan kell, akkor így jársz a legjobban.
Ha kész vektort akarsz módosítani, akkor maradnak a közelítő megoldások, mint pl. amit D.Laci is mondott.

w0hgtwf3w

Szerintem a vektorok végpontját nem tudod a vektortól "függetlenül" mozgatni (hasonló esetekben egy CAD program simán tudja ezt), valószínűleg azért nem mert mind a vektor szöge mind a hossza egyszerre változik.
Ha két vektor azonos végét kell mozgatni akkor a probléma hatványozott.
De vannak itt nálam sokkal nagyobb artcam szakértők is.
(Sőt olyanok is akik oktatták)

w0hgtwf3w

Bocsánat !!
Találtam ezzel kapcsolatban segítséget.
Itt látható 1:40 körül

tfpk6pks3

Már bocs... de azt hiszem, nem gondoltad át kellőképp amit írtál...
Egyetlen CAD programm sem tudja a vektor végpontját, a vektortól függetlenül változtatni...
Benne van a nevében. A VEKTOR VÉGPONTJA!!! A vektor része, meghatározója.
Ha a végpontot (annak pozícióját) változtatod, avval a vektort változtatod.
Mivel az AC is CAD (CAM) program, ezért természetesen ezt csuklóbol tudja is.
A probléma a PONTOS változtatással van, ebben egy kicsit gyengébb az AC, de a megoldást már leírtam alább.

Jozs

Köszönöm a válaszokat, de úgy tűnik megtaláltam :-)

Jobbklikk a pontra, majd a menüben legalul a Properties -t választva a megjelenő ablakban be lehet írni a kívánt koordinátát Pedig meg mernék rá esküdni hogy ezt már próbáltam és nem ez jelent meg. Mindegy, az a lényeg, hogy megoldható. Köszi azért mindenkinek !

w0hgtwf3w

Igen igazad van.
Utána javítottam magam.

remrendes

Az ejjel talaltam nehany vodeot a youtubeon a 2017-es verziohoz.

D.Laci

Kezd derengeni valami...
Ha kivan választva a pont akkor jobb klikk menü propertis csak a koordinátákat írja ki de nem változtatható.
Ha nincs kijelölve a pont és úgy jobb klikk menü propertis, akkor már változtatható a koordináta.
Vagy ilyesmi... :)
Valaki majd kipróbálja :)

Jozs

Tényleg így van. Ha ki van jelölve a pont, akkor a property -ben nem lehet változtatni a koordinátáit.

pv6cdvuc7

Sziasztok. érdeklődnék ,hogy telepítette -e valaki a 2017-es friss programot? Mert nálam nem működik normálisan pl a saját relief megnyításkor (oldalról behúzáskor)a szürkeárnyalatos kép készítés de egyéb más is furcsán ill nem működik.Pl a rotátiós relifkészítés vektor segítségével.
Vagy csak nálam van ez így?

000000000

Sziasztok!
Artcam-ban,hogy tudok zseb,sikmarást csinálni utána pedig kontúrt marást!!
Mert nekem csak relief-be sikerül!!
Ha STL-file-t töltök be ott nincs vektor amiért hisztizik!!
Válaszokat előre is köszönöm!!

D.Laci

Rajzolj neki vektort, hogy ne hisztizzen. :)

w0hgtwf3w

Nem nagyon tudom a kérdésedet értelmezni, de egy reliefet is körbe tudsz kontúrozni vektorral.
Az ikon neve : Create Vector Boundary
De ajánlom a youtubot, nagyon sok oktató videót lehet találni.

(Vagy egy hatvani Artcam tanfolyam !?)

000000000