Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Hagyjátok abba ezt az ide nem való vitát.Ismerve mezpal sanyarú helyzetét nádházi priviben írd meg nekem,hogy mi (mennyi) a problémád én azonnal rendezem.

yb8iik8sz

Miért olyan fontos ez a 2009-es?
A 2008-t már fejből tudjátok, vagy annyival stabilabb a jav verziója?

000000000

Nekem a 2009 pro állandóan kifeküdt win7 alatt...A 2008 pro halkan csendben teszi a dolgát. Nem tudom de a 2008 nekem jobban bevált.

Béni

Én csak a 2008 által nem megnyitható reliefek konvertálására használom. Az okosítása nagyon  instabil.

kua93zk4w

ArtCam probléma vagy a gépem?
Készítettem volna pár keret kivágást artcam-mal a következő a problémám vele: kér menetben szedné ki a  mélységet 8mm de el állítódik a z magasságom.Az első megy 4mm-re a második +2mm-re,a g kód szerint -8 on van a gép de fizikálisan csak -6 on, ha nullpontra vissza állítom a gépet 7mm-el fentebb van az eredeti nullponttól  Ez mitől lehet? Lépés tévesztésre gondoltam és írtam a Mach2 ben a z tengelyre g kódot oda-vissza 20mm  30 x ismételve többször futtatva.
A nullpont itt mindig visszatért az eredeti helyére.
Valakinek van ötlete az artcammal generált g kódban csak kétszer kellet lemennie a z tengelynek és mégis több mm volt az eltérés. A többi x y tengelyen csak annyi a problémám hogy a körök és ívek nem pontosak, az autocad-al rajzot körök pontosak.

000000000

Megadtad a Z tengelynek azt a terhelést, mint amikor dolgoznia kéne? Vagy csak a levegőt nyomkodta?

000000000

már valoszinü a importal gond ha a kör cikekböl töredezik....  valosak a méreteid?
mibe importaltad dfx...dwg  néha probléma szokot leni a mértkegység aszto hányadosa ha incs és mm közöt számol egy egy beviteli méret számoláskor az artcam...

kua93zk4w

A mindent artcamal rajzoltam és a g kódot is azzal készítettem minden mm-re van állítva minden programon. Az autocadel csak próbaként rajzoltam kört és mach2-vel készítettem a g kódot hozzá.

kua93zk4w

Igaz nem terheltem, holnap megpróbálom anyagban is.

Jozs

Hát ha "a g kód szerint -8 on van a gép de fizikálisan csak -6 on", akkor elég egyértelműnek látszik, hogy a géppel van valami gebasz.
A terheléstől nem értem minek kellene változnia. Legalábbis léptetőmotoros gépnél egész biztosan nincs jelentősége ilyen szempontból.

000000000

A terhelést arra értettem, hogy amikor fogást vesz a Z, akkor nem bírja a motor, vagy a hajtás szorul, és valóságban nem lép annyit, mint amennyit kéne! (mivel 4mm-t egy fogásból vesz, ez elég erőigényes)
Terheletlenül ez ugye nincs!

Jozs

Így már értem. De mintha Ata1 is a #4070 -ben másképp értette volna.

000000000

meg autocad....[#vigyor2]

kua93zk4w

Sajnos Andrásnak van igaza motor tuningban lentebb vettem az értékeket így jók a mélységek.
A gépet vettem valakitől és az ő általa megadott értékeket használtam.De a forgácslapnál 16mm maróval nem bírt el.
Úgy néz ki ez a tapasztalat hiánya, nem az ArtCam baja.Köszönöm mindenkinek a segítséget,azért hátha mások is tanulnak az én hibámból.A köröket meg valószínűleg hanyagolnom kell mert azok ezzel a géppel nem lesznek körök.