Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

A dolog valóban nem egyszerű, de vannak lehetőségek. Pl. vannak progik (talán FaceMorph az egyik neve) amivel egy 3D fejmodellt lehet egy fotóhoz igazítani. Mivel a fej felépítése nagyjából ismert, csak az arányokat kell a fotó alapján beállítani. Nyilván az a legjobb, ha több nézetes fotó van, de egy elölnézeti kép is elég lehet, egy ilyen bigyóhoz. A kézimunkát nem lehet lespórolni.
 Az FaceWizard demóján is látni, hogy igazából csak mankónak használja a fotót, valójában teljes egészében újramodellezi manuálisan.

besirkyjh

Ilyen mütyüröm nekem is van vagy 5 éve de minden évben egyre halványabb benne a model :(

besirkyjh

Szia  

Ugy saját szorgalombol tegnap lemodeleztem a Wizard-al és szin árnyalatok nélkül ( fa gravirozva ) használhatatlan .Vectorbol kelene megoldani ( és itt jön a Corel )és azt felturbozni az Art-al ( az meg nem kis melo mint tugyjuk ) föleg Jpg-böl .

9b6n3fn2n

Így van a FaceWizard olyan minha egy grafikát egy üveglap alá helyezett képről készítenénk el. Erre, hogy egy arc modelre helyezik rá a képet bevallom én is gondoltam, de ebben az esetben az arc sajátosságai elvesznek, vagy kézimunkával természetesen alakítható de nem tartom valószínűnek hogy 2500 forintért ezt bárki jó minőségben elkészíti.  Gondoljunk pl arra hányféle orr, száj fül létezik. Persze lehetnek a programban különféle tipusok amelyek hasonlóak és kiválaszthatók, de aki ezt ennyi pénzért elkészíti az szerintem egy tömegtermék lesz és nem igazán igényes aprólékos kidolgozás.
Ettől függetlenül érdekelne az általad ajánlott progi (tudsz segíteni benne?). Szívesen kipróbálnám mire képes. Hátha kellemesen csalódok, és akkor mindent visszavonok amit eddig leírtam.

9b6n3fn2n

2d fotóról készült a "mütyűröd" ?

besirkyjh

Azt nem tudom , egy bika van benne ( május ) .

000000000

Sajna nem tudom a progi nevét pontosan, régebben próbáltam ki. Az volt a lényege, hogy az ismerősökről készült fotókat lehetett rátenni egy arcmodellre kulcspontok segítségével. A kulcspontok igazították az alapmodellt a képhez. Persze a látványon javított, hogy a fotó textúraként rajta volt.  
Mondjuk ezt meg lehet csinálni egy Mudbox-al, 3DCoat-al vagy ZBrush-al is, csak több kézimunka kell.

000000000

vannak azért probálkozások!:)))http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/boris-1.jpg" border=0>

9b6n3fn2n

Ez egy Borisz Valejo kép (lehet nem jól írtam a nevét)

9b6n3fn2n

Bocs a mondat végéról lemaradt a kérdőjel, tehát helyesen:
Ez egy Borisz Valejo kép ?

000000000

Na jó. Ha valaki tud, úgy könnyű.[#vigyor]

000000000

ez az és mindegy hogy irod,a lényeg számit!:))

000000000

nem többet mint más,csak legfeljebb kicsit másoldalrol közelitek hozzá!:))

besirkyjh

Szerintem elég jo eredményeket lehet elérni az emboss progikkal szürke árnyaltbol de elég nehéz használhatohoz hozzájutni .
Van valakinek ilyen ?

besirkyjh

Szia cimbi  

Ebéd elött még kicsit játszol az idegeinkkel , mért nem a kutyust domboritod ? :)
Ad Neked érte jo sok deszkát :) hisz asztalos ( már hogy agyjak tippet is ) :)

[#wink]