Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Megfelelő stratégiát kell választani. Meredek felületekhez kontúrsimítást kell használni (vagy konstans Z simítás, minden progi másként nevezi), lapos felületekhez raszter simítást. Vannak optimalizált pályák amelyek a kettő kombinációjából állnak Az adott programban kell megkeresni. Az EdgeCam-ben ha jól emlékszem, elő lehet írni a maximális lépésnagyságot a  nem optimális irányban, de ehhez meg kell bontani a megmunkálási fát, és a részletes beállításoknál kell beállítani.

dosalaszlo

Ez egy szaloncukor forma egyébként. Ezt konkrétan az ArtCam-al szeretném jól megoldani. Sajnos ott nem találok ilyet vagy erre utaló kifejezést. Ha valaki tudja jelezze melyik lenne az.
Üdv
László

Rabb Ferenc

AC-ben a szerszám kiválasztásakor meg tudod adni a Step Down értékét. Ez akármekkora (kicsi) is lehet.

dosalaszlo

Köszönöm az ötletet, sajnos nem igazán jött be.
Nagyolásnál (Z level roughing) pont azt csinálja amit a Step Down-ba megadok neki, de a simításnál (Machine Relief) mindegy ha 1 századot is adok meg akkor is pont ugyanúgy néz ki a marópálya sajnos!!!

Rabb Ferenc

A Steoover-t is vedd alacsony értékre. Az alakhoz igazodva természetesen spirálban mard. A szimuláció megmutatja a várható végeredményt. Próbálkozz különféle kis értékekkel, amik még emberi idő alatt elkészülnek.  

Nekem a szimulációnál fényes lett a felület 0,1-es Stepdown és Stepover értékeknél gömbvégű maróval

tfpk6pks3

A simításnál mindegy milyen Z fogást választottál, csak az oldallépéssel foglalkozik.
A te esetedben valószínűleg a raszter lenne a legmegfelelőbb, szerszámátmérő 10%-nál kisebb lépésben. Egyszer normál és egyszer 90 fokos szögben végigmenni rajta. Szükség esetén a felső és alsó élek íveit offset-el megigazíthatod.

rf8iiiktx

Sziasztok ,eleg kezdo vagyok,az ARTCAM-ban menyire kell kisimitani ,finomitani a kepet hogy marasnal ok legyen
Elore is koszonom

000000000

egy kis kedv csinálo!:))http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/%f3ra%20tervek/%f3ra%2010.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Gyönyörű munka! Gratulálok!

sanka74

Hm...ez nagyon király!!!!Gratula!A fénymásolás is folyamatban van, amit ígértem,csak vizsgáznak a tanulóim és el vagyok veszve egy kicsit.

000000000

000000000

köszi!nem késik még,mert most van energia takarékosszáritom!:)))őszig csak meglesz?!:))

besirkyjh

Szia  

Ilyet én is tudok ( vagy mégsem ? )  
Ugy küld el hogy a két fóka ne legyen rajta :))
Elég a relief is a "nehezét" én majd megcsinálom a gépemmel , kis diofát is küldhetsz hozzá :)

Ááá csak irigykedek Tiborom  

9b6n3fn2n

Üdv mindenkinek. Szeretnék összeállítani egy pc-t amivel az ac-t is használni szeretném. Azt kérdezi a számtech szaki hogy az AC milyen VGA-at támogat, milyen videókártyát lenne célszerű beletenni. Van valami javaslatotok?

000000000

szia! jo nagyot!:))min egy 512!