Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

88nwcf22d

És le is írja az a valaki hogy mi a metódus? [#circling]

Rabb Ferenc

olyan vagy, mint az egyik hasonlóan humordús haverom. Az utcán megkérdezték tőle: elnézést, meg tudná mondani mennyi az idő? A válasza: igen meg tudnám mondani. És ment tovább...

000000000

88nwcf22d

Ezt kitudnád fejteni kicsit bővebben? Én abszolút nem értek ac hoz ezért is akarom átkonvertálni.Hogy akkor ez egy progi vagy az AC-ben benne van és hol mit stb...
köszi

D.Laci

Nem az volt a kérdés!:)

000000000

Az a technika amikor egy háromszögmodellre analitikus felületet feszítesz. Írd be a gugliba, bőséges magyar infót találsz.
Rögtön a második találat: http://www.muszeroldal.hu/measurenotes/reverse_engineering.pdf" TARGET=_fnew>link

D.Laci

Kimented olyan formátumba amit eg másik általad használt progi ismer (stl, obj, bmp), azzal exportálod a kivánt formátumban.

000000000

A step, iges, stb. analitikus felületleírókat használ. Az ac, 3dmax stb. háromszögmodellt, ami lényegileg más ezért nem lehet egyszerűen "konvertálni".
 Az első esetben a felület leíró egyenletek segítségével van reprezentálva, és csak az egyenlet paraméterei tárolódnak a fájlokban. Megjelenítéskor ezt egy beállított finomsággal háromszögmodellé alakítja a megjelenítő (tessellation), és ezt látod a 3D ablakban.
 Háromszögmodell esetén közvetlenül látod a modellt.
 Pl. kör esetén az egyik fájlban az szerepel, hogy az adott objektum "Arc" és meg van adva a középpontja, a végpontjai és a rádiusz. Ez négy adat.
 A másik esetben pedig a kör valamilyen számú egyenes szakasszal van közelítve, aminek a végpontjai vannak megadva. Ez a finomságtól függően 3->végtelen számú adat.

88nwcf22d

88nwcf22d

vakeger ezeket a koordinátákat valahogy kilehet nyerni egy txt be vagy valamibe?

000000000

Elvileg igen, bár sohasem próbáltam. A pontfelhő koordinátáit el lehet menteni txt fájlba (talán .xyz a kiterjesztés) , a Rhino-ban láttam ezt a lehetőséget, gondolom a többi hasonló progi is tudja.

000000000

Az előző természetesen a háromszögmodellekre vonatkozik. Az analitikus leíróknál, pedig attól függ hogy támogatja-e az ascii formátumot is a bináris mellett az adott fájltípus. A parasolid (x_t) és a dxf igen. Ha belenézel ezekbe a fájlokba pl. a Total Commander nézőkével, akkor láthatod, hogy szöveges definíciókat használnak.

88nwcf22d

És akkor ebben az ArtCamban hogy lehet ilyen .xyz filét csinálni. Amit én láttam a progiban csak .art .rlf ill képeket lehet nálam lementeni az export funkció meg mindig inaktív ...

000000000

Sehogy. stl-ben tudod menteni. Van az a rácsos gömb ikon... Az art annyiban különbözik a többi progitól, hogy nem igazán teljes 3D-ben dolgozik.  Az XY koordinátáid egy négyzethálót alkotnak (ez az alapfelület), és csak a Z koordinátát módosíthatod. Inkább a képfeldolgozáshoz hasonlít, a magasságérték megfelel a világosságértéknek. Ezért is lehet elmenteni a reliefet fekete-fehér képként. (Zmap)

9ah5mpgwm

ha kell valakinek az ART9 okosan,a torrenttanyán fennvan,vagy nálam msn-en.(MSN:nap.pal@freemail.hu)