Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Béni

Ellenirányú marás esetén a forgácsolóerő az anyagba nyomja a szerszámot. Az eltérés sok dologtól függ, de ha az erő képes legyőzni a szánok súrlódását, akkor a holtjátékok és a deformációk összege lesz az eltérés. Ezt kellően nagy ráhagyással lehet kompenzálni.
Persze a programok (íróik) sem tévedhetetlenek. Már én is találkoztam ilyennel. (Nem AC-nál.)

9b6n3fn2n

Teljesen egyetértek. Ez nem fordulhat elő. Esetleg akkor lehet még ilyen probléma ha szerszámcsere során a z nulla pontja nem pontosan van felvéve. A gép nem hibázik, az a szimuláción is látszana.

000000000

Soha nem fordult még elő rendellenes belemarás nálam, ha jól a szerszám méret, és annak definiálása, valamint a tolerancia beállítás. A nulla pontra is figyelni kell.
Persze megfelelő merev gép is kell. Egyébként a deformációk elvisznek mindent.
Persze, én már hibáztam:))

88nwcf22d

Ezzel az AC vel lehet a marógépet is vezérelni vagy ez "csak" megcsinálja a G kódot és a Mach3 meg lejátssza?

000000000

AC artcam röviditése!

000000000

Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy nekem ilyen markolatot kellene gyártanom kb4mm-es faanyagból és a szélén az éleket szépen le kellene törni.Több db lenne és a reszelő ezért túl lassú megoldás.Ha jól gondolom akkor ennek a letörésnek a profilja egy 4mm átmérőjű negyedkör.Ezt milyen maróval lehetne megoldani,ha csak 3mm-es szárakat tudok befogni,mert láttam a felső marókhoz van valami ilyen profilmaró.Szerintetek erre lehetne ilyen szerszámot gyártatni?És AC-ban mit hogyan kellene beállítani?Először ki kellene vágni a markolatokat és utána kellene lekerekíteni az éleiket,és a marót mind a kivágásnál,mind a lekerekítésnél ugyan azon a vonalon kellene végigjáratni?Van gömbfejű maróm,kúpos maróm,pár db gravírtűm,pár db kukorica maróm és az egyenescsiszolóhoz kapott alapszerszámok(köszörűkorongok).Segítségeteket előre is megköszönném.

Rabb Ferenc

1., Milyen az az "ilyen markolat"?

2., Maró ügyben szerintem keresd Motorost

3., A kontúrmarást hagyd a végére, mert ha "kiesik" a darab, többet be nem pozícionálod...

000000000

Az AC-vel bármilyen, pl. íves, letörést csinálhatsz. Egyenes szakaszokon akár egy ujjmaróval is. Rádiuszos maróval meg pláne. Csak a markolat helyes modelljét kell ehhez megalkotnod, 3ds marópályát generálnod és kész...

000000000

...és figyelni a szálirányra,és a növekedési szálirányra is..!:)))[#wave]

000000000

jo napot kivánok Pál!

sanka74

Szia! Én is laptopon ac-zek, és amig a SHARED MEMORI-t nem állítottam maximumra addig ugyanazt csinálta mint neked. Biosba állísd át.

kua93zk4w

9ah5mpgwm

az mitól lehez hogy a 3.175 30fok 0.2 gravírtűm ami vadiujj 2mm mélyen 0.08 fogásszélességgel 600mm/perc előtolás és 30E fordulat,és kb 10cm meló után már nemvékony forgácsot hord hanem púdert.kimegy az éle pillanatok alatt pedig csak tölgybe használom

sanka74

Szerintem lassú az előtolásod...és felmelegszik a gravírtű.Ez csak 0,6 m/min..a 30 ezres fordulathoz lehetne több is...De persze ez csak az én vélemyényem.

9b6n3fn2n

Szerintem ez a 0.08 fogásszélességnek köszönhető. Éppen csak érinti az anyagot. Szerintem is lehetne sokkal gyorsabban tolni a szerszámot mert így túlhevül. A fát nem égeti, nem érzed a szagát?
Ja és a 30 ezres fordulat is nagyon-nagyon sok. próbáld 18-20 ezren. A fára is igaz: minél keményebb az anyag annál kisebb fordulaton kell marni!