Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Én sem ismertem a funkciót, csak gyorsan kipróbáltam amit írtál. Igazából a 3D vonalakkal az AC nem is tudna mit kezdeni.

000000000

szia!
videot csak aban csináltam volna ha nem hihetö a dolog....

000000000

jolet volna a dolog az az kompatibilitás szempontbol egy környezet alat minden....

000000000

Egy cam progit látam még edig ami ez tuta az az viszaértelmezni a saját generált nc kodját...Tebis!
az az egy környezet alat minden egy szoftveren belül!

VViktor

Hát nem tudom nektek mi nem jött össze én most csináltam meg és elmentettem a relifet. Utána meghívtam és igaz nem vektoros lett de az eredeti képnek majdnem teljesen megfelelőt kaptam vissza.

000000000

odáig ok.... és vector nélkül hogyan tovább?

VViktor

Mambablack ezt most nem mondod komolyan?Szinek után lehet vektorizálni :P De szerintem a lényeg az hogy vissza lehet fejteni.

000000000

nekem továbra üres marat a 2d nézetnél amin értelmez az artcam bármit is!

000000000

Attól függ, hogy megnyitás alatt mit értesz. Természetesen kapsz egy reliefet, ugyanúgy mintha leszimulálnád az éppen generált kódot és elmentenéd az eredményt reliefként. Persze nem árt tudni, hogy milyen maróra generálták az importálandó NC kódot, különben torz eredményt kapsz.
 De a megnyitásnak van egy másik értelmezése is, amikor az NC kód parancsait vektorként kapod vissza ( egyenesek és körívek a G1, G2, G3-nak megfelelően). Bár mint mondtam, az AC-ben ennek nincs sok értelme, mivel nem kezeli a 3D vonalakat, de 2D-ben (kontúrpályáknál) működne a dolog.

VViktor

Mambablack mentsd el a kapott relifet,és azt hívd meg újra.De ebbe ne menjünk bele.Igazad van Vakegér nem tökéletes,de nem is ez volt az alap kérdés :)

000000000

Nem 2D-t kap, hanem egy 3D szimulációt. Amit bármelyik szimulátor megcsinál és STL-ként elment.

000000000

Nem ismertem a funkciót, úgyhogy jó hogy felhívtad rá a figyelmet. Elvileg fel lehet használni arra, hogy valahonnan megmaradt NC-kódot 3D felületté konvertálva, feldolgozható adattá tegyük. Mint egy digitalizált 3D felületet. De én úgy értettem kymco1 igényét, hogy magát a pályát szeretné geometriává alakítani. Arra meg legegyszerűbb a Cimco. Ami egyébként szintén tud 3D szimulációt menteni.

z2a2u8wf

Jól értetted vakeger.Ac-val legenerálom g kódra a reliefet, azt vissza akarom konvertálni 3d vectorrá (dxf) majd azt mastercammal rátenni egy íves palástra amit a 4 tengelyes ATT tipusu cnc-vel lemarok.

z2a2u8wf

Ja és ez a cimco honnan szerezhető be?

000000000

Egyszer már mambával elmélkedtünk ilyesmin. Akkor Cimco-val csináltam a dxf-et, Rhinoval hajlítottam rá egy hegyes-dombos felületre, majd Mastercammal generáltam az új pályát.  Amúgy nem próbáltad a mastercam art modulját?  Annyiban különbözik az AC-tól, hogy nem tudsz színekre reliefet csinálni csak vektorokra (viszont van egy nagy vektoros mintacsomag hozzá), meg nincs benne kézi farigcsálás. Viszont több maróstratégiát ismer és szerintem precízebb a modellező része. Ha már egyszer jól kezeli a gépedet, szerintem érdemes a progin belül maradnod.