Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Béni

Köszönöm a támogatást!
1. A mintának felkínált kép életlensége jelzés értékű.
2. Egy élőlény megformázásához anatómiai ismeretek szükségesek. (Csigaházat - bár az nem él - enélkül is vállalok. :))
3. Aki ezt meg tudja  oldani, az méltán várhat el egy órai munkáért magyarhonban MINIMUM 3 eFt-ot, adómentesen.
4. Állítólag, csodák is vannak ...

000000000

yag lézerel a meg munkálási pont (pixel) a kettö lézernyalább találkozásán jön létre!
az az 2x2D kordináta redszerel meg oldhato a dolog...!

000000000

Igen, ezért nem jelentkezek már ilyen melóra én sem. Mert volt már 4-5 hasonló kérés, és mindegyiknél kiderült nevetséges összeget szántak rá, marással együtt.  
Szerintem, ennek a képnek az elkészítése, közepes igényességgel is legalább 2-3 nap. Plusz a marása.  
Lehet, csak én nem megfelelő ajánlatokat kaptam, de aki legtöbbet ígért a kész munkáért az is eléggé a tíz ezer alatt volt. Ennyire nem szabad lealázni a tudást és a CNC munkát.  

besirkyjh

Szia  

Csináltunk már ettöl rosszabb képböl is nagyon jo reliefet csak ugy ajándékba .Nem mindig a pénzröl szol a " hobbi" .

Béni

Teljesen igazad van Danibá!
Két okból is.
1.A életében első feladatot az ember akár ingyen is megcsinálja, csupán a képeségeinek felmérése miatt. (Én ebben a státuszben vagyok immár 45 éve, mivel 7 napos koromban nem tették meg azt a bizonyos kanyarítást.:)
2. Ha valakinek a mindennapos munkája többet hoz a konyhára, mint az ilyen feladatoktól remélt haszon, akkor csak "szerelemből" fog bele.
3. A dolog alig kivitelezhető.
(Bocs, ez három volt ...?)

Béni

Gratulálok és üdvözlöm a tevékenységet!
Szerény képességeim sokkal jelentéktelenebb feladatokra képesítenek, de azokat én is díjazás nélkül igyekszem végezni eme közösség berkein belül.

000000000

Igazad van Zoltán! Ha valakinek tisztán hobby és van miből megélni. Nekem, pl. a nyugdíjam több mint háromnegyed része gyógyszerre megy. A vizsgálatokra, orvosokhoz járások még ezen felül.  
Egyébként, hobby, hobby de azért itt a fórumon is a CNC gépek erősen nagyobbik része kereset kiegészítés céljából épült. A CNC –s vállalkozókról ne is beszéljünk. Akik itt is sokan vannak. Csak, a pénzért, szó itt kezd szitokszóvá válni.  
Szóval, szerintem ettől bonyolultabb a helyzet.  

000000000

Zoltán!  
Készítsd el neki, kérlek. Biztos lehetsz benne az erkölcsi elismerésed nem fog elmaradni tőlem, és másoktól sem.  
Magam is kíváncsi lennék, mit hozol ki belőle. Még tanulnánk is belőle sokan, ha publikálod a folyamatot.  
Előre is köszönet érte.  

Rabb Ferenc

Köszi, de ez már a dolog tecnikai része. Engem inkább a 2D > 3D átalakítás érdekelne.  

A szórólapjukon ez áll: A legújabb technikánk segítségével már egyszerű digitális fotó vagy papírkép alapján is tudunk 3 dimenziós ábrát gravírozni! stb stb (a lap bal oldalán az EGYEDI AJÁNDÉK szöveg alatti kép)

2D-3D átalakítás arconként 2500Ft

besirkyjh

Szia  

Nemtudom mire gondolsz .

besirkyjh

Szia Danibá

Bonyolultabb , valoszinü .
Inkább arra gondoltam hogy "segitséget kért " ,a "nem kérem ingyen " csak egy gesztus ami nekem azt jelenti hogy jelképes összeg .
Nem hiszem hogy ebböl a reliefböl akar megélni .

Más topickokban bekötési rajzokat , fotokat meg jo sok irt segitséget kapunk ha kérünk vagy kérdezünk .Itt nem ?  
Lehet sürgeti az idö és Neki sokáig tartana megcsinálni , lehet nem is tugyja mennyi munka jár egy ilyen elkészitésével és ezért kéri lehet egyszerüen csak tetszik Neki .

Nem fogom elkésziteni mert én tényleg béna vagyok az Art-hoz ( illetve keveset foglalkoztam vele , gondolom megtudnám tanulni ) de vannak és voltak itt olyan emberek akiknek nagyon gyorsan össze jön egy ilyen kép .

z4ejygu7v

Megfelelő fotó készités, ArtCam programhoz.

Gyakran előfordul, hogy az AtrCam programal marásra szánt fotó nem megfelelő.
A zavaró részletek, és be nem illő képrészek miatt.
Erre nyujtok megoldást, Corel 12 programmal.
A fotót korlátlanul lehet módositani,átalakitani szerkeszteni.
Aki érdekel segitek!

besirkyjh

Szia  

Attol még az ArtCam az ArtCam , nem egyszerü vele dolgozni anak aki nem szán sok idöt a tanulására és nem gyakorolja .
A képminösége nagyon fontos de mégis csak az Art-al kell belöle kézzelfoghato darabot csinálni , ott meg azért illik tudni hogy mihez kel nyulni .

Köszönjük a segitséget és élünk is vele .

9b6n3fn2n

Én nem tartottam még ilyen kis modellt a kezemben, de szívesen megnézném. Egy fotó csak és kizárólag színinformációkat tartalmaz! Nem tudom elképzelni, hogy létezik olyan program amely meg tudja állapítani hogy egy adott pont tónusa azért olyan mert, hátrébb helyezkedik el a térben, vagy azért mert más a színe. Azt gyanítom ezeknél valami a vizuális "átverésről" van szó amikoris a szemünkön keresztül az agyunk állítja elő a 3d hatást, hasonlóképpen mint a hologramoknál. Olyanról már hallottam hogy a helyszínen készítenek valakiről egy sztereó, vagy még több kamerával felvételt és ezekből természetesen összerakható egy 3d modell. Egy fotóból én azt gyanítom ez lehetettlen. Ha tévedek akkor én lennék a legboldogabb, és adjátok meg annak a csodaprogramnak a nevét, mert akkor az összes felmenőmet megfaragom a régi fotók alapján.
Persze csak találgatok és lehet hogy az én gondolkodásom teljesen beszűkült, és túlságosan reálisan próbálom elképzelni a dolgokat, ami nem biztos hogy előre visz.